EIC 2024 ÇALIŞMA PROGRAMI HAKKINDA ÇEVRİMİÇİ SEMİNER - 26/12/2023!
“Avrupa Yenilik Konseyi (EIC)’nin 2024 Yılında Derin Teknoloji Girişimlerine Sunacağı Fırsatlar”
Ufuk 2020’de Türkiye Faz II Teknik Destek Projesi tarafından “Avrupa Yenilik Konseyi (EIC)’nin 2024 Yılında Derin Teknoloji Girişimlerine Sunacağı Fırsatlar” konulu çevrimiçi seminer 26 Aralık 2023 günü saat 14.00'te gerçekleştirilecektir.
Avrupa Yenilik Konseyi 2024 Yılı Çalışma Programı yayınlamış ve destek programlarının kapsamı, başvuru sistemi ve değerlendirme kriterleri gibi bir dizi konuda güncellemeler yapılmıştır. Çevrimiçi seminerimizde hem EIC hakkında genel bilgiler katılımcılarla paylaşılacak, hem de 2024 Çalışma Programı ile birlikte getirilen yenilikler ve yapılan değişiklikler hakkında katılımcılarla bilgiler paylaşılacaktır.
EIC, çığır açıcı ve oyunun kurallarını değiştirici nitelikteki yenilikleri keşfetmek, geliştirmek ve ölçeklendirmek için oluşturulmuş Avrupa'nın en önemli yenilik destek programıdır. Erken aşamadaki araştırmalardan kavram kanıtına, teknoloji transferine ve start-up firmaların ve KOBİ'lerin fonlanması ve bu yolla ölçeklendirilmesine kadar yaşam döngüsü boyunca oyunun kurallarını değiştirme potansiyeli olan yenilikleri desteklemek için 10,1 milyar Avroluk bir bütçeye sahiptir.
İnteraktif bir ortamda yapılması planlanan etkinlik Türkçe olarak gerçekleştirilecektir. Etkinliğe katılabilmek için kayıt olunması gerekmektedir. Kayır olan katılımcılara erişim bilgileri etkinlik öncesinde iletilecektir. Detaylı bilgi için, proje ekibinden Sayın Kemal Onur Güngör (k.gungor@idi.ie) veya Sayın Selin Doğrusöz (s.dogrusoz@idi.ie) ile iletişime geçebilirsiniz.
Etkinlik Gündemi için tıklayınız.
Kayıt sayfası için tıklayınız.
2024 EIC ÇALIŞMA PROGRAMI - HIZLANDIRICI STRATEJİK ÖNCELİK ALAN ÇAĞRILARI BİLGİ GÜNÜ, 16 OCAK 2024!
Avrupa Yenilik Konseyi (European Innovation Council – EIC) Programı'nın 2024 yılı Çalışma Programı, 15 Ocak 2024 tarihinde düzenlenecek çevrimiçi bilgi günü ile tanıtılacaktır. Bu bilgi gününün ardından, 16 Ocak 2024 tarihinde, EIC Hızlandırıcı programının 2024 yılı Stratejik Öncelik Alan Çağrılarına odaklanan çevrimiçi Bilgilendirme Semineri düzenlenecektir. Etkinliğe dair ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir. Seminer, çağrıların tanıtılmasının ardından Avrupa Komisyonu temsilcilerinin katılımcıların sorularını yanıtlaması ile devam edecektir.
EIC, çığır açıcı ve oyunun kurallarını değiştirici nitelikteki yenilikleri keşfetmek, geliştirmek ve ölçeklendirmek için oluşturulmuş Avrupa'nın en önemli yenilik programıdır. Ufuk Avrupa Programı kapsamında yer alan EIC, yaşam döngüsü boyunca oyunun kurallarını değiştirme potansiyeline sahip derin teknoloji yeniliklerini desteklemek amacıyla 10,1 milyar Avroluk bir bütçeye sahiptir. Erken aşamadaki araştırmalardan kavram kanıtına, teknoloji transferine ve start-up'ların ve KOBİ'lerin fonlanması ve ölçeklendirilmesine kadar geniş bir yelpazede faaliyet göstermektedir.
EIC Hızlandırıcı, konu kısıtlaması olmadan başvuru yapılabilen EIC Hızlandırıcı Açık Çağrısı ve yıllık olarak belirlenen konu başlıklarında başvuru yapılabilen EIC Hızlandırıcı Stratejik Öncelikleri Çağrısı gibi çeşitli başvuru seçenekleri sunmaktadır. Başvuru sahipleri, kısa başvuruları EIC Hızlandırıcı desteği için temel kriterleri karşılıyorsa, Hızlandırıcı Açık veya Hızlandırıcı Stratejik Öncelikleri çağrıları için belirlenen tarihlerde tam başvuru sunmaya davet edilmektedir.
YENİLİKÇİ SAĞLIK GİRİŞİMİ (IHI) IHI 6 VE IHI 7 ÇAĞRILARI BİLGİ GÜNÜ, 23-25 OCAK 2024!
Değerli Araştırmacılar,
Yenilikçi Sağlık Girişimi (IHI) kapsamında açılacak olan IHI 6 ve IHI 7 çağrılarıyla ilgili ayrıntılı bilgilerin paylaşılacağı ve potansiyel ortakların belirlenmesi ve konsorsiyum kurulmasına yönelik sunum yapma (pitching) imkanının verileceği çevrim içi bir bilgi günü gerçekleşecektir.
Kayıt: Etkinlik kapsamında çağrılarla ilgili yapılan bilgi günü sunumlarını takip etmek ve pitching oturumunda sunum yapmak için mutlaka kayıt yaptırılması gerekmektedir.
Etkinlik ajandasına buradan ulaşabilirsiniz.
Bilgi Günü: 10-16 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşecek olan bilgi günü kapsamında tek aşamalı ve iki aşamalı çağrı başlıkları anlatılacak, başvuru kuralları ve proje bütçesinin hazırlanmasına yönelik oturumlar gerçekleştirecektir. Ayrıca katılımcılardan gelen sorular yanıtlanacaktır.
Sunum Yapma (Pitching) Oturumu: 23-25 Ocak 2024
Etkinlik kapsamında yeni iş birlikleri kurmak ve konsorsiyumda yer almak için pitching sunumu yapabilirsiniz.
Sunum yapmak için 12 Ocak 2024 tarihine kadar kayıt yaptırılması gerekmekte olup, sunumla ilgili yönlendirmelere link üzerinden erişebilir, sunum şablonuna buradan ulaşabilirsiniz.
IHI çağrıları bilgi günü platformu profil oluşturmak, ortak aramak ve konsorsiyum kurmak için toplantı ayarlanmak vb. amaçlar için çağrı kapanış tarihine kadar açık kalacaktır.
Ortak arama sürecini kolaylaştıran önemli tavsiyelere link üzerinden erişebilirsiniz.
Önemli hatırlatma: IHI-5 çağrıları (son başvuru tarihi 16 Ocak 2024) için başvurular devam etmekte olup, bu çağrılara yönelik gerçekleşmiş olan etkinlikte yapılan sunumlara ve kayıtlara link üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca hala açık olan ortak bulma platformu üzerinden birebir toplantılar yapma fırsatı yakalayabilirsiniz. Toplantı ayarlamalarını nasıl yapacağınızı gösteren sunuma ise buradan ulaşabilirsiniz.
Çağrı dokümanlarına, başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlara ve önemli dokümanlara IHI sayfasından ve Ufuk Avrupa IHI Ortaklığı sayfasından ulaşabilirsiniz.
AKDENİZ’DE YEŞİL YETENEKLER SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA ATÖLYESİ, 1-2 ŞUBAT 2024!
Akdeniz için Birlik (AiB), CIHEAM Zaragoza ile birlikte tarım-gıda ile ilgili eğitim sektörleriyle bağlantılı olarak yeşil yeteneklerin eğitim ve öğrenime entegrasyonu üzerine bir atölye çalışması düzenleyecektir. Atölye çalışması, 1-2 Şubat 2024 tarihlerinde CIHEAM Zaragoza tarafından düzenlenecek ve Akdeniz'deki yeşil yeteneklere odaklanarak gıda güvenliğini destekleyen bir konu olan "Sürdürülebilir gıda sistemleri için eğitim ve araştırma" üzerine gerçekleştirilecektir.
Atölye çalışmasının amacı, katılımcıları yeşil yeteneklerin akademik müfredatlara etkin bir şekilde entegrasyonunu sağlamaya ve aynı zamanda sürdürülebilir gıda sistemlerinin, gıda güvenliğinin ve "Adil Geçiş" üzerine bölgesel diyalogun ilerlemesine aktif bir şekilde katkıda bulunmaya teşvik etmektir.
Atölye, "Triple Helix-akademi-sanayi-kamu iş birliği" çerçevesi perspektifinden yeşil yeteneklerin entegrasyonunu, politika tartışmalarını ve paydaş işbirliğini inceleyerek, akademi, endüstri ve hükümetlerin rollerini ele alacaktır. Katılımcılar, gruplar halinde kendi durumlarını geliştirecek ve yeşil yeteneklerin kendi organizasyonlarına entegrasyonu için sistemli bir strateji oluşturacaklardır.
Bu eğitim, AiB’in Avrupa Eğitim Vakfı işbirliğiyle desteklenen ve Alman Kalkınma İşbirliği (GIZ) ile Slovenya Dışişleri Bakanlığı'nın desteği ve Paeradigms'ın teknik yardımıyla düzenlediği iki tematik atölyenin ilki olarak gerçekleştirilecektir.
AiB, belirli sayıda AB üyesi olmayan ülkelerden uygun katılımcının (seyahat ve konaklama) masraflarını aşağıdaki koşullara uymak kaydıyla karşılayacaktır:
• Akademi (ziraat fakülteleri veya benzer şekilde ilgili öğretim veya müfredat konularında yer alan üniversite/eğitim/araştırma liderleri; kariyer merkezleri, çeşitlilik, eşitlik işlevi, kalite güvencesi ile bağlantılı öğretimle ilgili özel hizmet başkanları);
• Eğitim/tarım/akreditasyon ile ilgili olup AB dışı Bakanlık temsilcileri;
• Özel sektör (ticaret odaları, start-up'lar, işveren birlikleri) ve STK'lar/dernekler;
• Sanayi temsilcileri (şirketler veya işveren birlikleri);
Başvuruların 20 Aralık 2023 tarihine kadar bu bağlantıdan yapılması gerekmektedir.