CHİPS ORTAK GİRİŞİMİ 2024 ÇAĞRISI ULUSAL BİLGİ GÜNÜ, 24 OCAK 2024!
Sizleri, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenecek Chips Ortak Girişimi 2024 Çağrısı Ulusal Bilgi Günü çevrim içi seminerine davet etmekten mutluluk duymaktayız. Etkinlik, 24 Ocak 2024 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.
Ufuk Avrupa Programı kapsamında desteklenen Ortak Girişimler'den biri olan Key Digital Technologies (KDT) Ortak Girişimi yeni adıyla ve genişletilmiş kapsamıyla Chips Ortak Girişimi olarak devam etmektedir. Chips Ortak Girişimi Avrupa yarı iletken teknolojisi ekosistemindeki araştırma, geliştirme ve imalat kapasitesini destekleyen bir kamu-özel ortaklığı olma özelliğini taşımakta olup, aynı zamanda KDT Ortak Girişimi’nin elektronik bileşenler ve sistemler hakkında devam eden faaliyetlerini desteklemeyi sürdürmektedir. İlgili Bilgi Günü, TÜBİTAK Başkanı ve Chips Ortak Girişimi Direktörünün açılış konuşmaları ile saat 11:00’de başlayacak olup, açılış konuşmalarının ardından Chips Ortak Girişimi Programlar Lideri tarafından 2024 Çağrısı hakkında bilgi verecektir. Öğleden sonra oturumu ise, Chips Ortak Girişimi’nin TÜBİTAK’ın önderliğindeki Türkiye’deki koordinasyonu hakkında verilecek bilgilerden sonra TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı ile ilgili sunumla devam edecektir. Çevrim içi seminer, bir kamu araştırma kuruluşunu, bir büyük şirketi ve bir KOBİ’yi temsilen etkinliğe katılım sağlayacak üç ayrı konuşmacının yer alacağı “en iyi uygulama örnekleri” oturumları ile son bulacaktır.
Etkinliğe dair gündeme buradan ulaşabilirsiniz
Etkinliğimize takip eden bağlantı üzerinden kaydolabilirsiniz:
https://docs.google.com/forms/d/1krqh6kl_JQtgmFo528k1Gjb6qcuRlSU4MXYu-XS4kr0
Etkinliğe çevrim içi olarak katılmak isteyen katılımcılara Zoom giriş bilgileri etkinlikten 3 gün önce gönderilecektir.
Kayıt ve etkinliğin organizasyonu ile ilgili sorularınız için lütfen Sn. Kemal Onur Güngör k.gungor@idi.ie ve/veya Sn. Selin Doğrusöz s.dogrusoz@idi.ie.ileiletişime geçiniz.
Sizleri etkinliğimizde görmekten büyük mutluluk duyacağız! Saygılarımızla,
Proje Ekibi
2023 YILI BCSIR KONGRESİ, 8-10 MART 2024!
COMSATS (The Commission on Science and Technology for Sustainable Development in the South - Güneyde Sürdürülebilir Kalkınma için Bilim ve Teknoloji Komisyonu) tarafından oluşturulan Mükemmeliyet Merkezleri Ağı’nda yer alan BCSIR (Bangladesh Council of Scientific and Industrial Research - Bangladeş Bilimsel ve Endüstriyel Araştırmalar Konseyi) tarafından 8-10 Mart 2024 tarihleri arasında bir kongre düzenlenecektir.
“Smart Bangladesh of Tomorrow is the Science of Today” temasına sahip kongrenin amacı bilim ve teknolojinin çeşitli yeni alanlarını keşfetmek, bilim insanları ve araştırmacılar arasında bilgi paylaşımını teşvik etmek ve araştırma kuruluşları arasındaki bağları güçlendirmektir. Kongre aynı zamanda açık ve bilgi temelli bir topluma katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
Kongreyle ilgili detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.
INOVASYON VE EĞİTİM PROJELERİ ÇAĞRISI ÇEVRİM İÇİ SEMİNERİ VİDEO KAYDI – EIT RAW MATERIALS!
EIT RawMaterials İnovasyon, Eğitim ve RIS Projeleri Çağrısı, endüstri, araştırma ve eğitim kuruluşlarının Avrupa'daki sürdürülebilir hammadde değer zinciri ile bağlantılı çözümlerine yönelik projelerini ölçeklendirmek için finansman sağlamaktadır. EIT RawMaterials ayrıca, modern eğitim programlarına finansman fırsatları sunmakta, bu programlar aracılığıyla yetenekli ve girişimci zihinleri yetiştirmeyi ve Avrupa'yı hammadde sektöründe etkin bir güç haline getirmeyi amaçlamaktadır.
Kim başvurabilir
Horizon Europe programı kapsamında finansman için uygun olan tüm kuruluşlar başvurabilir.
Çağrısı kapsamında, 31 Ocak 2024'e kadar ön-başvuruda bulunulmak üzere dört spesifik çağrı, açık olarak yer almaktadır. Bunlar, Ölçeklendirme Projeleri Çağrısı, Eğitim Projeleri Çağrısı, RIS Kapasite Artırma Projeleri Çağrısı ve son olarak RIS İnovasyon Projeleri Çağrısı'dır. EIT RawMaterials ve tematik kapsamları: (1) Keşif, (2) Madencilik ve İşleme, (3) Gelecekteki Keşif, Madencilik ve İşleme Teknolojileri, (4) Kritik, Toksik ve Düşük Performans Malzemeleri Yerine Koyma İnovasyonu (5) Malzemelerin Katmanlı Üretimi (6) Malzemelerin Kaynak Verimli Tasarımı (7) Endüstriyel Simbiyoz (8) Geri Dönüşüm ve Ömrün Uzatılması için Tasarım (9) Ömür Sonu Gelmiş Ürünlerin Geri Dönüşümü (10) Gözetim Zinciri olarak belirlenmiştir. Söz konusu çağrılar hakkında genel bilgilendirme ve çağrı kılavuz dokümanları için bu bağlantıyı takip edebilirisiniz.
EIT RawMaterials tarafından her bir çağrı başlığı hakkında detaylı bilgilendirmelerin yer aldığı çevrim içi uluslararası bir bilgilendirme oturumu gerçekleşmiştir. Söz konusu oturumun video kaydına ulaşabilmek için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirisiniz: