AVRUPA KOMİSYONU'NDAN START-UP'LAR İÇİN İŞ PLANI MODELLEME VE ULUSLARARASILAŞMA FIRSATLARI EĞİTİMLERİ
Avrupa Komisyonu tarafından özellikle Start-Up seviyesindeki firmalar için faydalı olabilecek 2 eğitim düzenlenecektir. 4 ve 6 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek eğitimler hakkında bilgiler şu şekildedir:
- Uluslararası Düşünme - Uluslararasılaşma Fırsatları - 4 Aralık 2024
Bu eğitimde dünya çapında fikri mükiyet uygulamalarına dair bilgiler paylaşılacaktır.
Ayrıntılı Bilgi ve Kayıt Linki
- Start-Up'lar için İş Modelleme ve Planlama - 6 Aralık 2024
Bu oturumda, iş fikrinizi etkili bir şekilde modellemek ve gerçekçi, yatırımcılara hazır bir iş planı oluşturmak için temel beceriler hakkında bilgiler paylaşılacaktır.
Ayrıntılı Bilgi ve Kayıt Linki
CST4ALL YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ İÇİN METEOROLOJİ ÇALIŞTAYI
Bilindiği üzere, Yenilenebilir enerji sistemlerinde değişken bir enerji kaynağı olan güneş ve rüzgarın meteorolojik koşullarının doğru bir şekilde bilinmesi, kısa, orta ve uzun vadeli tahminlerinin yapılması büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, CST4ALL Projesi tarafından 11 Aralık 2024 tarihinde Türkiye saati ile 12:00’da güneş ve rüzgar enerjisi meteorolojisinin güncel durumu, yenilenebilir enerji teknolojileriyle bağlantısı ve bu alandaki mevcut araştırmaların ele alınacağı bir webinar gerçekleştirilecektir.
Etkinlik kapsamında ele alınacak olan temel konular:
-
Güneş ve rüzgâr enerjisi meteorolojisinin mevcut durumu
-
Yenilenebilir enerji teknolojilerinde kaynak değerlendirme, izleme ve tahmin çalışmaları
-
Avrupa’daki enerji hedeflerine ulaşmada ihtiyaç duyulan araştırma alanları
Etkinliğe kaydolmak için lütfen tıklayınız.
JAPONYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN 16. HOPE TOPLANTISI KATILIMCILARI BELİRLENDİ
16. Hope Toplantısı 9 Mart - 13 Mart 2025 tarihleri arasında Japonya/Yokohama’da gerçekleştirilecektir. Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) tarafından düzenlenen, Asya, Pasifik ve Afrika bölgesindeki genç araştırmacıları Nobel Ödülü sahipleri ve diğer seçkin bilim insanları ile bir araya getirmeyi hedefleyen uluslararası etkinliğe başarılı genç araştırmacılar davet edilmektedir. Etkinlik boyunca, genç araştırmacılar, Nobel ödüllü bilim insanları ile bir araya gelme şansına sahip olurken aynı zamanda grup tartışmaları ve derslere katılmakta; sunumlar yaparak bilgi paylaşımında bulunmaktadır.
21 Ağustos 2024 tarihinde kapanan başvuru süreci sonrasında gerçekleştirilen değerlendirme sonucu aşağıdaki adayların 16. HOPE Toplantılarına katılımı TÜBİTAK ve JSPS Kuruluşlarınca uygun görülmüştür.
Ad-Soyad |
Kurum |
Dr. Elvan ÇİFTÇİ |
Üsküdar Üniversitesi |
Dr. Nilay BOSTAN |
Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) |
YENİLİKÇİ SAĞLIK GİRİŞİMİ (IHI) 9 VE 10. ÇAĞRILARI BİLGİ GÜNÜ KAYITLARI VE ORTAK ARAMA PLATFORMU AÇILMIŞTIR
Değerli Araştırmacılar,
Yenilikçi Sağlık Girişimi (IHI) ilaç araştırmaları, medikal teknolojiler, biyoteknoloji, dijital sağlık ve aşı alanlardaki araştırma ve yenilik projelerine fon sağlayan bir kamu-özel sektör kurumsallaşmış ortaklığıdır.
Yenilikçi Sağlık Girişimi (IHI), tarafından 2025 yılı başında açılması planlanan IHI-9 ve IHI-10 Çağrılarına yönelik olarak 7-16 Ocak 2025 tarihlerinde çevrim içi bir bilgi günü düzenlenecektir.
Bilgi gününde başvuru koşullarına ve çağrıların kapsamına yönelik olarak bilgilendirmeler yapılacak olup, etkinliğe katılım için kayıt yaptırılması gerekmektedir.
IHI-9 Çağrısı:
-
Konu bağımsız ve tek aşamalı olarak açılacak olan çağrıya yapılacak olan başvurularda IHI Programı Stratejik Araştırma ve İnovasyon Ajandası’nda (SRIA) yer alan 5 konu başlığının hedeflenmesi beklendiğinden açılacak olan çağrı oldukça geniş kapsamlı olacaktır.
-
Tüm proje önerilerinin toplumun ihtiyacı olan bir sağlık sorununa (unmet public health need) çözüm bulmayı amaçlaması ve araştırmanın sağlık ekosisteminde inovasyona dönüşebilme planını ikna edici şekilde ortaya koyması istenmektedir.
-
IHI-9 Çağrısı ile ilgili sıkça sorulan sorular paylaşılmıştır.
-
IHI-9 çağrısına yönelik olarak 10 Ekim tarihinde gerçekleşen bilgi günü sunum kaydını izleyebilir ve sunum dosyasını inceleyebilirsiniz.
-
IHI-9 Çağrısı kapsamında Brüksel’de düzenlenen Proje Pazarı Etkinliği’nde gerçekleşen ve konsorsiyum kurmanıza yardımcı olacak pitching sunumlarını incelemenizi tavsiye ediyoruz.
-
IHI-9 Çağrısı kapsamında çağrı kapanıncaya kadar açık olan ve 1200’den fazla kayıt bulunan ortak arama platformu üzerinden işbirliği yapabileceğiniz potansiyel ortaklarla tanışabilir ve birebir görüşmeler ayarlayabilirsiniz.
IHI-10 Çağrısı:
-
IHI-10 Çağrısı iki aşamalı olarak açılacak olup, çağrılar dijital etiket, verilerin ikincil kullanımı ve sağlık sektöründe PFAS’ın kullanımına odaklanacaktır.
-
İki aşamalı çağrılarda bu çağrının konsorsiyumunda yer alacak ve çağrı bütçesinin yaklaşık %50’sine katkı sağlayacak olan sağlık endüstri kuruluşlarının kim olduğu çağrı dokümanında açıklanmaktadır. Bu nedenle konsorsiyum kurulması süreci daha öngörülebilirdir. Ayrıca ilk aşama başvurularında başarılı olan kuruluşların ikinci aşamada desteklenme oranı oldukça yüksektir.
IHI Çağrıları ile İlgili Önemli Hususlar:
-
IHI Programı bir kamu-özel sektör ortaklığı olup, projelerde özel sektörün rolü somut şekilde ortaya konmalıdır.
-
IHI Programı kapsamında sağlık endüstrisinin ve sağlık alanında farklı sektörlerin bir araya geldiği (cross-sectorial) büyük konsorsiyumlar desteklenmektedir.
-
IHI Programı kapsamında transformatif (sağlık sistemini dönüştürecek özellikle) projeler desteklenmektedir.
-
Kurulacak olan konsorsiyumlarda, akademisyenler, sanayi sektör temsilcileri, KOBİ’ler, hasta grupları, hasta organizasyonları, klinisyenler, düzenleyiciler, yasal uzmanlar, politika yapıcılar gibi birçok aktör yer alabilmektedir.
-
Geçmiş desteklenen projeler ve proje ortakları bilgisine ulaşabilir, sizinle benzer alanda çalışan proje ekipleriyle iletişime geçebilirsiniz.
-
Ortak aramaya yönelik önemli ipuçlarının paylaşıldığı dokümanı inceleyebilirsiniz.
-
IHI Programına ait önemli bilgi ve haberleri ortaklığın TÜBİTAK sayfasını ve IHI resmi internet sayfasından takip edebilirsiniz.
-
Başvuru sürecinde TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programları’ndan faydalanabilirsiniz.
IHI çağrılarına başvuru yaparak, sağlık alanında çığır açıcı, disiplinler arası ve sektörler arası araştırma ve yenilik faaliyetlerini gerçekleştirecek iş birlikleri kurabilir, hasta odaklı bir araştırma ekosistemine dahil olarak, hastalar ve toplum için somut fayda yaratacak proje ekiplerinde yer alma fırsatı yakalayabilirsiniz.
Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi
FUTUREFOODS 2024 ÇAĞRISI ULUSAL BİLGİLENDİRME SEMİNERİ – ÇEVRİMİÇİ
FutureFoodS kapsamında, 9 Aralık 2024 tarihinde Türkiye saati ile 10:00-12:00 saatleri arasında bir bilgilendirme semineri gerçekleştirilecektir. Seminerde, FutureFoodS 2024 çağrısına ilişkin tüm önemli hususların olduğu genel bir değerlendirme yapılacak ve başvuru platformuna dair bilgi sunulacaktır. Türkçe yapılacak seminer, konuya ilgi duyan tüm katılımcılara açıktır ve katılım için kayıt olmak gerekmektedir.
Etkinlik kapsamında yoğun bir Soru-Cevap bölümü gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu nedenle kayıt esnasında sorularınız varsa "Sorular ve Yorumlar" kutucuğuna yazabilirsiniz.
Taslak Gündem
FutureFoodS 2024 Çağrısı Bilgilendirme Semineri
Tarih: 9 Aralık 2024
Saat: 10:00 - 12:00 Yer: Çevrim içi
10:00 10:10 |
Açılış Konuşması |
Çağrı YILDIRIM (TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Müdürü - Ufuk Avrupa Ulusal Koordinatörü) |
10:10 10:25 |
Ufuk Avrupa FutureFoodS Ortaklığı Genel Çağrı Bilgilendirmesi |
Ahmet BUDAKLIER (TAGEM - Koordinatör) |
10:25 10:50 |
Ufuk Avrupa Genel Bilgi Ortaklık Yapıları FutureFoodS Ortaklığı Uluslararası Süreçler |
Hasan Burak TİFTİK (TÜBİTAK FutureFoodS Projesi Ülke Temsilcisi - Bilimsel Programlar Başuzmanı) |
10:50 11:10 |
FutureFoodS Ortaklığı Çağrı kapsamı ve 1071 Programı Süreçleri |
Dilber AYHAN (TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu - Bilimsel Programlar Kıdemli Başuzmanı) |
11:10 12:00 |
Soru - Cevap |
UFUK AVRUPA PROGRAMI BİLGİ GÜNÜ, 19 ARALIK 2024, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Ufuk Avrupa Programı'nın Ulusal Koordinatörü TÜBİTAK, ulusal paydaşların Ar-Ge ve inovasyon destek mekanizmaları hakkındaki kapasitelerinin geliştirilmesi, Ufuk Avrupa Programı'na yönelik temel ve tematik alan özelinde ileri düzey eğitimler, paydaşların Avrupa'da düzenlenecek işbirliği toplantılarına katılımlarının desteklenmesi, KOBİ'leri doğru Ar-Ge teşviklerine yönlendirmek üzere özel danışmanlık hizmetleri sağlanması ve uluslararası proje pazarları düzenlenmesi gibi çeşitli faaliyetler yürütmektedir. Tüm bu faaliyetler yoluyla, Türkiye Araştırma Alanı paydaşlarının AB Araştırma Alanı'na entegrasyonunu sağlayarak Program'dan en yüksek faydayı ülkemiz adına sağlamak amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda, TÜBİTAK Avrupa Birliği Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından, Çukurova Üniversitesi işbirliğinde, 19 Aralık 2024 tarihinde, bölgedeki Ar-Ge paydaşlarına yönelik olarak geniş katılımlı bir "Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü" düzenlemektedir. Etkinlik gündemi için lütfen tıklayınız. Etkinliğe katılım için kayıt zorunlu olup, katılımcıların programın hemen ardından gerçekleşecek ikili görüşmelere katılmak istemeleri halinde 17 Aralık 2024 tarihine kadar ilgili kayıt formunda bunu belirtmeleri gerekmektedir. Kayıt formu için lütfen tıklayınız.