CETPARTNERSHIP SOLAR-TERMAL ÇEVRİMİÇİ SEMİNERİ – 8 MAYIS 2024
Bilindiği üzere solar termal enerji çözümleri fosil yakıtların yerini alabilecek önemli alternatif teknolojiler arasında yer almaktadır.
Bu kapsamda CETPartnership tarafından 8 Mayıs 2024 tarihinde Türkiye saati ile 15:00’da çevrim içi bir seminer düzenlenecektir. Söz konusu seminerde CETPartnership 2022 Ortak Çağrısı dahlinde desteklenmiş olan iki proje ve bazı büyük ölçekli projeler ile Solar Heat Europe, IEA SHC Task 68, Planenergi, Solites ve WarmteStadt gibi oluşumların temsilcileri de bu alanda öngörülen fırsatlar hakkında bilgilendirmede bulunulacaktır.
Etkinlik gündemi ve kayıt için lütfen tıklayınız.
İKİNCİ İKİZ ŞEHİRLER ÖĞRENME PROGRAMI ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME WEBİNARI, 9 MAYIS 2024
Marmara Belediyeler Birliği Yerel Yönetim Akademisi ve TÜBİTAK tarafından 9 Mayıs 2024 Perşembe günü 14.00 - 15.30 saatleri arasında ‘İkinci İkiz Şehirler Öğrenme Programı Çağrısı Bilgilendirme Webinarı’ düzenlenecektir.
Etkinlik, Ufuk Avrupa Programı tarafından desteklenen NetZeroCities Projesi kapsamında açılan İkiz Şehirler Öğrenme Programı (Twin Cities Cohort) İkinci Çağrısı” hakkında yerel yönetimleri bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Etkinlikte TÜBİTAK tarafından Ufuk Avrupa Programı Ulusal İrtibat Noktası (Küme 5: İklim, Enerji Mobilite) Arzu İpek Yılmaz, Ufuk Avrupa Programı’nın genel başvuru koşulları, AB Şehirler Misyonu ve İkiz Şehirler Öğrenme Programı hakkında bilgi verecektir. Ayrıca NetZeroCities Projesi’nin Pilot Şehirler Programı kapsamında pilot şehir olarak seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İkiz Şehirler Öğrenme Programı’nın ilk çağrısında ikiz şehirlerden biri olarak seçilen Konya Büyükşehir Belediyesi temsilcileri süreç içinde kazandıkları deneyimleri katılımcılarla paylaşacaktır.
Programa katılım sağlayacak ilgililerin bağlantı üzerinden kayıt oluşturmaları gerekmektedir.
Çağrı hakkında detaylı bilgi ve sıkça sorulan soruların yanıtlarına (sayfa alt kısmında yer almaktadır) ulaşmak için lütfen tıklayınız.
Başvuru dökümanı için tıklayınız.
Uluslararası Bilgi Günü kayıtlarını izlemek için lütfen tıklayınız.
NetZero Cities Projesi | İkiz Şehirler Öğrenme Programı Hakkında Bilgi
NetZeroCities Projesi, Çerçeve Programları’nın bir önceki dönemi olan Ufuk 2020 kapsamında desteklenmeye hak kazanmış bir proje olup Yeşil Mutabakat unsurlarını destekleyerek şehirlerin 2030 yılına kadar iklim nötrlüğüne ulaşmaları noktasında karşılaştıkları mevcut yapısal, kurumsal ve kültürel engellerin üstesinden gelmelerine yardımcı olmak üzere hayata geçirilmiştir. Ufuk Avrupa Programına geçiş ile birlikte, söz konusu proje, şehirlerin net sıfır hedeflerine sosyal anlamda da kapsayıcı bir şekilde ulaşabilmeleri amacıyla destek ve çözümler sunmayı hedefleyen ve Ufuk Avrupa Programı "İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonunu" destekleyen bir platform haline getirilmiştir Söz konusu proje tarafından, net sıfır bağlamındaki stratejik hedeflere ulaşılması sürecinde, şehirlerin karşılaştıkları zorluklar ile başa çıkabilmelerine yardımcı olacak yeni yaklaşımları test etmek amacıyla Pilot Şehirler Programı devreye alınmıştır. Pilot Şehirler Programı çerçevesinde 32 milyon Avro hibe ve uygulama desteği sağlamak üzere çağrıya çıkılmış; çağrıya başvuruda bulunan 103 şehir arasından Türkiye’den İstanbul’un da aralarında bulunduğu 53 şehrin başvuruları desteklenmeye hak kazanmıştır. Bahse konu proje dahilinde bir sonraki aşama olarak, bilgi paylaşımı ve iyi uygulamaların transferini temin etmek amacıyla özel olarak hazırlanmış bir öğrenme programının teşkil edilmesine karar verilmiş ve 3 Mayıs 2023 tarihinde ilk defa "Twin Cities Cohort-1 (Birinci İkiz Şehirler Öğrenme Programı)" çağrısı açılmıştır. NetZeroCities tarafından açılan ilk Öğrenme Programı Çağrısı’nda Türkiye’den Eskişehir ve Konya'nın başvuruları olumlu değerlendirilmiş; her iki şehir Avrupa'dan benzer projelere sahip şehirlerle eşleştirilmiştir.
İkinci İkiz Şehirler Öğrenme Programı Çağrısı Hakkında Bilgi
İlgili proje kapsamında ikinci defa çağrıya çıkılmış "Twin Cities Cohort-2 (İkinci İkiz Şehirler Öğrenme Programı)" çağrısına yönelik başvurular 8 Nisan 2024 tarihinde açılmış olup, şehirler başvurularını, 31 Mayıs 2024 tarihine kadar çevrimiçi başvuru sistemi aracılığı ile gerçekleştirilebilecektir. Çağrı başvurusu olumlu değerlendirilen şehirler, 20 ay boyunca iklim-nötr olma hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik teknik destekten yararlanacak olup eşleştirildiği şehirle karşılıklı saha ziyaretleri gerçekleştirme imkanlarından faydalanacaklardır. Çağrıya 2050 yılına kadar iklim-nötr olma hedefi olan ve halihazırda "Misyon Şehirler", "Pilot Şehirler" ve "İkiz" şehirler projelerinde yer almak üzere seçilmemiş olan şehirler (belediyeler) başvuru gerçekleştirebilecektir. Bu kapsamda, çağrıya ferdi olarak başvuran il veya ilçe belediyeleri arasından seçilenler, NetZeroCities ortakları tarafından geçmişte seçilen Pilot Şehirler arasından seçilen bazı şehirlerin projeleri ile eşleştirilecek ve aralarında bir ikiz şehir mekanizması kurulacaktır.
13 MAYIS 2024: TÜM MSCA ÇAĞRILARINI KAPSAYAN MSCA KONFERANSINA DAVETLİSİNİZ!
Değerli Araştırmacılarımız; Akademi, Sanayi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimiz;
Her yıl ilkbahar aylarında açılıp, sonbaharda kapanan Ufuk Avrupa Marie S. Curie Alanı Doktora Sonrası Bursları (MSCA Postdoctoral Fellowships - PF) çağrısı bu sene Avrupa Komisyonu tarafından 23 Nisan 2024 tarihinde açılmış; 11 Eylül 2024 tarihinde ise kapanması planlanmıştır.
Bu çağrı kapsamında doktora derecesine sahip tüm dünyadan araştırmacılara uluslararası ve istenirse sektörler arası/disiplinler arası araştırma amaçlı dolaşım imkânı sunulmakta ve bu vesileyle kariyer gelişimlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Herhangi bir konu sınırlaması olmadan tüm araştırma alanlarından doktoralı araştırmacılar tarafından sunulacak bireysel proje önerileri Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.
TÜBİTAK AB Çerçeve Programları ulusal Koordinasyon Ofisi olarak, MSCA – PF çağrısı başta olmak üzere, MSCA altında yer alan diğer çağrılara da etraflıca değinilecek şekilde 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü Avrupa Komisyonu - Araştırma Yürütme Ajansı (REA)’ndan konuşmacıların da katılımıyla çevrimiçi “MSCA 2024 Çağrıları Konferansı” düzenlemekteyiz.
Bahsekonu diğer çağrılarımız;
- MSCA Doktora Ağları (Doctoral Networks - DN)
- MSCA Değişim Programı (Staff Exchanges - SE)
- MSCA COFUND
- MSCA Vatandaşlar (CITIZENS)
olup, Konferansımızda her birisi özelinde bir oturum yer alacaktır. Konferansın sabah oturumunda Marie S. Curie Alanı Doktora Sonrası Bursları (PF) özelinde detaylı bilgi paylaşımı yapılacak; öğleden sonra ise 2024 yılı içerisinde ve sonrasında açılacak olan yukarıda bahsi geçen diğer MSCA çağrıları; TÜBİTAK MSCA Ulusal İrtibat Noktalarının hizmetleri, TUBITAK Destek Programları ve EURAXESS Ağı hakkında detaylı bilgiler paylaşılacaktır.
Programı aşağıda sunulmakta olan etkinliğimize katılım için aşağıda yer alan link üzerinden kaydınızı tamamlamanız yeterli olacaktır.
Konferansımızın tüm oturumlarının ‘Zoom Webinar Platformu’ üzerinden İngilizce gerçekleştirileceğini ve etkinlik sonrasında tüm sunumların web sayfamız üzerinden yayınlanacağını belirtmek isteriz.
Değerli katılımlarınızı bekler, saygılarımızı sunarız.
MSCA Türkiye Ekibi
Notlar:
Taslak Konferans programına ulaşmak için tıklayınız. (Nihai program etkinlik öncesinde buradan paylaşılacaktır.)
Konferansa kayıt olmak için tıklayınız.
Konferansa katılım linki etkinlik öncesinde kayıt olanlarla paylaşılacaktır.
MSCA-PF çağrısına ait güncel başvuru dokümanlarına web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
MSCA-COFUND çağrısına ait güncel başvuru dokümanlarına web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Sorularınız için ncpmobility@tubitak.gov.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz.
SHORE PROJESİ “WAVE OF CHANGE” KONFERANSI, 14 MAYIS 2024
Ufuk Avrupa programı çerçevesinde finanse edilen SHORE projesi faaliyetleri kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi, 14 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul'da “Wave of Change” Konferansı’na ev sahipliği yapacaktır.
Bu etkinlik, Türkiye'deki çeşitli mavi ekonomi ve okyanus okuryazarlığı aktörlerini bir araya getiren çoklu panel tartışmaları ve etkinlikler şeklinde düzenlenecektir.
Kayıt olmak için lütfen bu formu doldurmayı unutmayınız.
Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
İrtibat kişisi: Elifnaz UNAY (elifnaz.unay@yildizteknopark.com.tr)
DÖNGÜSEL BİYO-TABANLI AVRUPA ORTAKLIĞI (CİRCULAR BİO-BASED EUROPE JU, CBE JU) 2024 ÇAĞRISI ULUSAL BİLGİ GÜNÜ,22 MAYIS 2024
Değerli Paydaşlarımız,
22 Mayıs 2024 tarihinde çevrimiçi olarak TÜBİTAK Ufuk Avrupa Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından Döngüsel ve Biyo-Tabanlı Avrupa Ortaklığı (Circular Bio-Based Europe JU, CBE JU) 2024 Çağrısına yönelik bir bilgi günü düzenlenecektir.
Etkinlik kapsamında, Avrupa Komisyonu’nun 2024 yılı için 213 Milyon Avro bütçe ayırdığı ve toplamda 18 farklı konu başlığı içeren 2024 Çağrısı hakkında CBE JU Çağrı Koordinatörü Dr. Oliver WEBER ve TÜBİTAK uzmanları tarafından bilgi verilmesi ayrıca CBE JU projesi desteklenen yürütücü tarafından tecrübe paylaşımında bulunulması planlanmaktadır. Etkinliğe katılım için kayıt olmak zorunludur.
Güncel etkinlik programı için lütfen tıklayınız.
Etkinliğe kayıt olmak için lütfen tıklayınız.
2024 çağrısı başlıklarının detaylarının yer aldığı CBE JU 2024 Çalışma Programına buradan erişebilirsiniz.
Önemli not: Kayıtlı kullanıcılara etkinliğe katılabilmelerini sağlayacak Zoom linki etkinlikten önce kayıt sayfasında belirttikleri e-posta adresine iletilecektir.
Döngüsel Biyo-Tabanlı Avrupa Ortaklığı ve etkinlik kapsamındaki sorularınız için cinar.adali@tubitak.gov.tr ve merve.polat@tubitak.gov.tr adresini kullanabilirsiniz.
MSCA DOKTORA AĞLARI PROGRAMI 2024 ÇAĞRISI ÇEVRİMİÇİ BİLGİ GÜNÜ, 7 HAZİRAN 2024
Avrupa Araştırma Yürütme Konseyi tarafından, 7 Haziran 2024 tarihinde, MSCA Alanı Doktora Ağları Programı 2024 yılı Çağrısı’na yönelik çevrimiçi bir bilgi günü düzenlenecektir.
Etkinliğin, Doktora Ağları 2024 Çağrısı’na yönelik yenilikler başta olmak üzere önemli konulara açıklık getirmesi ve katılımcıların sorularına yanıtlar sağlaması hedeflenmektedir. Etkinlik programı için tıklayınız.
Etkinliğe yönelik daha fazla bilgi ve kayıt için tıklayınız.
Önemli Not: MSCA Alanı Doktora Ağları Programı 2024 yılı Çağrısı 29 Mayıs 2024 tarihinde açıldığında, ilgili dokümanlara https://marie-sklodowska-curie-actions.ec.europa.eu/calls/msca-doctoral-networks-2024 adresinden ulaşabilirsiniz. İlgili dokümanları inceledikten sonra Slido üzerinden sorularınızı Avrupa Araştırma Yürütme Ajansı’na iletebilirsiniz.
MSCA Türkiye Ekibi.
BUILT4PEOPLE BİLGİ GÜNÜ VE PROJE PAZARI ETKİNLİĞİ – 7 HAZİRAN 2024
Ufuk Avrupa Programı Ortak Programlama Ortaklıkları altında yer alan Built4People Ortaklığı’nın (B4P) ev sahipliğinde Eylül ayında açılıp 21 Ocak 2025 tarihinde kapanacak olan 2024 yılı B4P çağrı başlıkları kapsamında 7 Haziran 2024 tarihinde Türkiye saati ile 10:30'da çevrimiçi bir proje pazarı etkinliği gerçekleştirilecektir.
Etkinliğe katılım sağlayan taraflara çağrı başlıkları hakkında genel bir bilgilendirmede bulunulacak ve paydaşların sanayileşme, döngüsel ekonomi, robot teknolojileri, BIM ve dijital çözümler gibi konularda iş birliğinde bulunabilmeleri noktasında önemli bir fırsat sunulacaktır.
Ayrıca, etkinlik kapsamında, B4P İnovasyon Kümeleri üyelerinden konsorsiyum ortağı arayanlar tarafından kısa sunumlar gerçekleştirilecektir.
Etkinliğin sonrasında, katılımcılar, GREENET Ortak Arama sayfası üzerinden ilgili taraflar ile görüşme gerçekleştirebileceklerdir. Bu sebeple paydaşlarımızın https://greenet-partner-search-tool.b2match.io/ adresi üzerinden yoksa kendilerine yeni bir hesap açmaları (katılım kontenjanlıdır) hesapları var ise detaylı bir profil güncellemesi yapmaları önem arz etmektedir.
Built4People Bilgi Günü ve Proje Pazarı Etkinliğine kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.
Etkinlik Gündemi (TSİ):
10:30 - Açılış Konuşması | R2M Solution, Inès Elisabeth Kahin
10:35 - B4P Ortaklığı Hakkında Bilgilendirme | European Commission, Eleftherios Bourdakis and ECTP, Anastasiya Yurchyshyna
10:45 - 21 Ocak 2025 tarihinde kapanacak olan B4P çağrıları hakkında bilgilendirme | European Commission, Eleftherios Bourdakis and ECTP, Anastasiya Yurchyshyna
11:15 - Konsorsiyum arayan B4P İnovasyon Kümelerinden sunumlar| Moderatör: Dowel Innovation, Karine Laffont and Julie Saccomano
11:35 - Eşleştirme: GREENET Ortak Arama Aracının kullanımına ilişkin bilgilendirme| GREENET projesi, Frankie Borg
11:50 - Q&A | Moderatör: R2M Solution, Inès Elisabeth Kahin
12:00 - Kapanış
AVRUPA SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ HAFTASI 2024 (EUSEW 2024): 11-13 HAZİRAN 2024
Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası (EUSEW), insanlar ve rekabetçi işletmeler için adil bir geçişe yönelik yeşil teknolojiler ve çözümler aracılığıyla Avrupa'nın karbondan arındırılma politikasına destek olmak amacıyla, bu yıl 'AB enerji geçişini yönlendiren net sıfır rekabetçilik' teması altında 11-13 Haziran 2024 tarihleri arasında Brüksel’de hibrit olarak gerçekleştirilecek.
Etkinlik kapsamında, net sıfır teknolojiler, şehirler ve vatandaşlar, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve uluslararası iş birliği konularının ele alınacağı politika konferansları, EUSEW Ödül Töreni, Enerji Fuarı ve Avrupa Gençlik Enerji Günü gerçekleştirilecektir.
Etkinliğe kayıt olmak için lütfen tıklayınız.
Etkinlik gündemine buradan ulaşabilirsiniz.
EUREKA KÜRESEL İNOVASYON ZİRVESİ İSTANBUL'DA - 13/14 HAZİRAN 2024
2023-2024 döneminde Eureka Başkanlığı Ülkemiz tarafından TÜBİTAK koordinasyonunda yürütülmektedir. Eureka Türkiye Dönem Başkanlığı çerçevesinde, 13-14 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde Küresel İnovasyon Zirvesi düzenlenecektir.
Tematik odaklı paneller, sunumlar ve ülke tanıtımları gibi çeşitli oturumları içerecek Küresel İnovasyon Zirvesi’nin içeriği, Yeşil ve Dijital Dönüşüm konularına odaklanarak hazırlanmaktadır. Zirve, katılımcıların araştırma ve inovasyonda en son trendler ve en iyi uygulamalarla etkileşimde bulunabileceği kapsamlı bir platform sunacaktır. Zirvede ayrıca Eureka kapsamında desteklenmiş başarılı projelere Türkiye Eureka İnovasyon Ödülleri takdim edilecektir. Katılımcıların proje fikirlerine ortaklar bulabilmesi için sunumlar yapabileceği, ikili görüşmeler gerçekleştirebilecekleri ortamlar oluşturulacaktır. Bu doğrultuda zirveye Eureka üyesi 47 ülkeden üst düzey katılımcılar ve kendi alanında lider çalışmalar yapan öncü firmalar, inovasyon liderleri, sanayi kuruluşları ve KOBİler davet edilecektir. Proje ortaklıkları oluşturmak ve ikili görüşmeler gerçekleştirmek üzere birçok ülkeden paydaş zirveye katılım sağlayacaktır.
Küresel İnovasyon Zirvesi hakkında tüm detaylar ve etkinlik kayıtları https://gis-2024.b2match.io/ internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir.
UFUK AVRUPA TOPLUM İÇİN SİVİL GÜVENLİK BİLGİ GÜNÜ VE PROJE PAZARI, 12-13 HAZİRAN 2024, BRÜKSEL
Avrupa Komisyonu ve Küme 3: Toplum için Sivil Güvenlik Ulusal İrtibat Noktaları ağı SEREN5 Projesi işbirliği ile 12-13 Haziran 2024 tarihlerinde Brüksel/Belçika’da hibrit formatta Ufuk Avrupa Toplum için Sivil Güvenlik 2024 çağrılarına yönelik Bilgi Günü ve Proje Pazarı düzenlenecektir. Toplantının ilk günü ve ikinci günü sabah oturumu canlı yayınlanacak olup 12 Haziran öğleden sonra düzenlenecek ikili görüşmeler fiziksel olarak yapılabilecektir.
Avrupa Komisyonu yetkilileri ile Avrupa'dan üniversite, sanayi, kamu kuruluşu ve güvenlik uygulayıcı kuruluşlardan temsilcilerin katılım sağlayacağı etkinlikte Ufuk Avrupa Küme 3 Toplum için Sivil Güvenlik 2024 çağrıları hakkında detaylı bilgi sahibi olma ve konsorsiyum kurma şansı yakalanabilecektir. Etkinlikte, çağrılarda ortak veya koordinatör olarak yer almak isteyen kuruluşlara sunum yapma imkanı sağlanacaktır.
Toplantıya kayıt olmak ve detaylı bilgi almak için https://security-research-map.b2match.io/page-1501 ziyaret edebilirsiniz. Etkinliğe fiziksel katılım sınırlı sayıda katılımcıya açık olduğu için en kısa sürede kaydınızı yaptırmanızı tavsiye ederiz.
Ufuk Avrupa Küme 3 Toplum için Sivil Güvenlik 2024 çağrı başlıklarının bulunduğu listeye ulaşmak için tıklayınız. Bu konu başlıklarının detaylarının bulunduğu Çalışma Programı dokümanına ise https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/docs/2021-2027/horizon/wp-call/2023-2024/wp-6-civil-security-for-society_horizon-2023-2024_en.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.
Sınırlı sayıda katılımcının seyahat masrafları TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Sunum yapan katılımcılara öncelik tanınabilecektir. Seyahat destekleri verilirken aynı kurum/kuruluştan/bölümden tek bir kişiye seyahat desteği verilmesine ve ikili görüşmelerin organize edilmiş olmasına dikkat edilecektir. TÜBİTAK Ufuk Avrupa Seyahat Desteği Programı hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.