UFUK AVRUPA MARİE S. CURİE ALANI DOKTORA SONRASI BURSLARI (MSCA POSTDOCTORAL FELLOWSHİPS) ÇAĞRISI 12 NİSAN'DA AÇILDI - 27 NİSAN'DA TÜM MSCA ÇAĞRILARINI KAPSAYAN MSCA KONFERANSINA DAVETLİSİNİZ!
Değerli Araştırmacılarımız; Akademi, Sanayi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimiz;
Her yıl ilkbahar aylarında açılıp, sonbaharda kapanan Ufuk Avrupa Marie S. Curie Alanı Doktora Sonrası Bursları (MSCA Postdoctoral Fellowships - PF) çağrısı bu sene Avrupa Komisyonu tarafından 12 Nisan 2023 tarihinde açılmış; 13 Eylül 2023 tarihinde ise kapanması planlanmıştır.
Bu çağrı kapsamında doktora derecesine sahip tüm dünyadan araştırmacılara uluslararası ve istenirse sektörler arası/disiplinler arası araştırma amaçlı dolaşım imkânı sunulmakta ve bu vesileyle kariyer gelişimlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Herhangi bir konu sınırlaması olmadan tüm araştırma alanlarından doktoralı araştırmacılar tarafından sunulacak bireysel proje önerileri Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.
Yazılacak proje önerisinde, çağrı kapanış tarihi itibariyle doktorasını almaya hak kazanmış ve istisnai durumlar hariç doktora sonrasında en fazla 8 yıl araştırma deneyimi olan bir araştırmacının, son 3 yılda 12 aydan fazla bulunmadığı bir ülkedeki araştırma kuruluşuna fiziksel olarak gitmesi/gelmesi ve en az 12, en fazla 24 ay süre ile araştırmalarını yazdığı proje önerisi kapsamında yürütmesi beklenir. Dolayısıyla; proje önerisi hazırlanırken 1 araştırmacı ve 1 araştırma kuruluşunun anlaşması; araştırma kuruluşundan bir başka deneyimli araştırmacının da danışman olarak proje yazımına destek olması gerekmektedir. Avrupa dışında (ABD gibi) bir ülkeye gitmek üzere proje önerisi yazılması halinde ise, 12 ay Avrupa’ya geri dönüş şartı olması sebebiyle (süre en fazla 36 aya uzayarak), proje önerisinin 1 araştırmacı ve 2 araştırma kuruluşu ile yazılması gerekmektedir. Çağrı hakkında detaylı bilgiye web sayfamız üzerinden ulaşabilir, sorularınızı MSCA Türkiye Ekibi olarak bizlere ncpmobility@tubitak.gov.tr adresimiz aracılığı ile iletebilirsiniz. Ayrıca, bu sene Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan "6 Adımda Proje Önerinizi Hazırlama Rehberi"ne de buradan ulaşabilirsiniz.
MSCA-PF proje önerilerini Türkiye’deki bir araştırma kuruluşunda gerçekleştirmek üzere yazan araştırmacılarımızın (Avrupa dışına gidenlerin de Türkiye’ye dönecek şekilde kurgulama yapmaları halinde), TÜBİTAK tarafından sağlanan “MSCA PF Öndeğerlendirme Desteği”ne başvurmaları önerilir. (Söz konusu destek programı; araştırmacılarımızın, proje önerisini 13 Eylül gününe kadar Avrupa Komisyonu’na sunmadan önce daha iyi hale getirmeleri için kullanabilecekleri TÜBİTAK tarafından sağlanan bir hizmettir ve bu hizmet 12 Nisan - 28 Temmuz 2023 tarihleri arasında başvuruya açık olacaktır.)
Başvuruların Avrupa Komisyonu’nun çevrimiçi portalı üzerinden yapıldığı MSCA-PF çağrısına özel 27 Nisan 2023 Perşembegünü, Avrupa Komisyonu - Araştırma Yürütme Ajansı (REA)’ndan konuşmacıların da katılımıyla çevrimiçi “MSCA 2023 Çağrıları Konferansı” düzenlemekteyiz. Konferansın sabah oturumunda Marie S. Curie Alanı Doktora Sonrası Bursları (PF) özelinde bilgi paylaşımı yapılacak; öğleden sonra ise 2023 yılı ve sonrasında açılacak olan diğer MSCA çağrıları (MSCA Doktora Ağları (DN); MSCA Değişim Programı (SE); MSCA Burslara Katkı Fonu (COFUND) ve EURAXESS Ağı hakkında detaylı bilgi paylaşılacaktır.
Programı aşağıda sunulmakta olan etkinliğimize katılım için altındaki link üzerinden kaydınızı tamamlamanız yeterli olacaktır.
Konferansımızın tüm oturumlarının ‘Zoom Webinar Platformu’ üzerinden İngilizce gerçekleştirileceğini ve etkinlik sonrasında tüm sunumların web sayfamız üzerinden yayınlanacağını belirtmek isteriz.
Değerli katılımlarınızı bekler, saygılarımızı sunarız.
MSCA Türkiye Ekibi
Notlar:
Konferans programına ulaşmak için tıklayınız.
Konferansa kayıt olmak için tıklayınız.
Konferansa katılım linki etkinlik öncesinde kayıt olanlarla paylaşılacaktır.
MSCA-PF çağrısına ait güncel dokümanlara web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Sorularınız için ncpmobility@tubitak.gov.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz.
AVRUPA TARIMSAL ARAŞTIRMALAR 2023 KONFERANSI
Avrupa Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Direktörlüğü tarafından 31 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında Belçika/Brüksel’de Avrupa Tarımsal Araştırmalar 2023 Konferansı düzenlenecektir. Bahse konu konferans boyunca, katılımcılar; tarımsal araştırma konularında önde gelen bilim insanları, çiftçiler, kırsal topluluklar, sanayi firmaları, endüstri, danışmanlar, politika yapıcılar ve STK temsilcileri ile bilgi paylaşımı ve işbirliği geliştirme olanakları sağlayacaklardır. Konferans, sürdürülebilir tarıma ve kırsal alanlara geçişle ilgili Avrupa araştırma ve yenilik faaliyetlerine ve bunların başarılarına genel bir bakış sağlayacaktır. Katılımcılar ayrıca geleceğin AB tarım, orman ve kırsal araştırma ve yenilik gündeminin nasıl şekillendirileceğine ilişkin görüşlerini paylaşmaya davet edileceklerdir.
Toplantı gündemini incelemek için lütfen tıklayınız.
Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi ve kayıt lütfen tıklayınız (Kayıt için son tarih 1 Mayıs 2023’tür).
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUM MİSYONU-2023 ÇAĞRILARI” GENEL BİLGİLENDİRME ÇEVRİMİÇİ SEMİNERİ
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında Ufuk Avrupa İklim Değişikliğine Uyum Misyonu temasında düzenlenecek olan Genel Bilgilendirme Çevrim içi Semineri 9 Mayıs tarihinde, 13.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleşecektir.
Çevrim içi düzenlenecek olan ilgili Seminer, İklim Değişikliğine Uyum Misyonu 2023 çağrıları kapsamında potansiyel yararlanıcıların nasıl destekleneceğine ışık tutmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda, iklim değişikliği faaliyetleriyle ilgilenmekte olan paydaşlar ile İklim Değişikliğine Uyum Misyonu altında başarılı bir şekilde proje teklifine yönelik bilgi edinmek isteyen diğer ilgili aktörlere aşağıdaki içerikleri tematik uzmanlarımız ile inceleme imkânı sunmaktadır:
- Misyon Çağrılarında başarıya ulaşmak için gereken anahtar unsurları tanıtmak;
- “İklim Değişikliğine Uyum” Misyonunda başarılı olmuş projelerin profilinde beklenen özellikler hakkında bilgilendirmek;
- TRAMI isimli Misyon Projesi kapsamında sunulan iş birliği fırsatları; (https://www.trami5missions.eu/);
- “İklim Değişikliğine Uyum” Misyon çağrıları altında fonlanacak projelerde beklenen profil tiplerini tanıtmak;
- 2023 çağrı başlıkları hakkında detaylı bilgi vermek.
Etkinlik taslak gündemi için tıklayınız.
Etkinliğe yönelik kayıt için lütfen tıklayınız:
https://docs.google.com/forms/d/1uIdhlm1Zg549QRRHJZzs5R8x9YGZlhlaA434s53wDqo
Sadece kayıt yaptıran katılımcıların etkinliğe katılımlarına olanak sağlanacaktır.
Detaylı bilgi için lütfen Proje ekibi ile k.gungor@idi.ie; ve s.dogrusoz@idi.ie e-posta adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
EUPATI AÇIK SINIF UYGULAMASI-DİJİTAL SAĞLIK MODÜLÜNÜN AÇILIŞI
Avrupa Terapötik Yenilikler Hasta Akademisi (The European Patients’ Academy on Therapeutic Innovation (EUPATI)), IMI-EUPATI projesi (2012-2017) kapsamında başlatılmış ve 2017-2020 yılları arasında Avrupa Hasta Forumu tarafından devam ettirilmiş olan bir kamu-özel sektör ortaklığıdır.
EUPATI, tüm hastalıklarla ilgili olarak, hasta ve hasta temsilcilerine ilaç araştırmaları hakkında açık sınıf uygulamaları ve çevrim içi Toolbox aracılığı ile eğitimler vermektedir.
EUPATI tarafından kullanıma açılan Dijital Sağlık modülü ile ilgili olarak 10 Mayıs 2023 tarihinde saat 13:00’da bir webinar düzenlenecektir. Bu modüldeki kurs kapsamında dijital sağlık ve dijital sağlığın yasal çerçevesi hakkında bilgi verilecektir.
Kayıt işlemlerini link üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
UFUK AVRUPA PROGRAMI PROJE PAZARI ETKİNLİĞİ: AKILLI ŞEHİRLERLE İLGİLİ TÜM ÇAĞRILAR
Ufuk Avrupa Programı kapsamında açılan/açılacak Akıllı Şehir konularıyla bağlantılı 2023-2024 çağrılarına sunulacak proje önerileri için oluşturulacak konsorsiyumlarda yer almak isteyen şirketler, araştırma merkezleri, üniversiteler, şehirler ve diğer kuruluşlar için tanışma fırsatı yaratma amacıyla 10-11 Mayıs 2023 tarihlerinde sunum (pitching) oturumları ve 10-23 Mayıs 2023 tarihleri arasında birebir görüşmeler içeren bir çevrimiçi Proje Pazarı Etkinliği düzenlenecektir.
Etkinlik, Avrupa İşletme Ağı (EEN) tarafından; akıllı şehirler ve topluluklar ile ilgili konularda ve özellikle BİT, mobilite, lojistik, enerji, otomotiv, ulaşım, emniyet, güvenlik ve çevre gibi alanlarda inovasyonu, işbirliğini destekleyen İtalya, İspanya, Romanya, Bulgaristan, Portekiz ve Almanya’dan 10 Avrupa kümesinin organizasyonu ile düzenlenmektedir.
Proje Pazarı Türkiye’den de katılımcılara açık olup, etkinlik kapsamında uluslararası ağ genişletme ve ortaklıklar ve konsorsiyumlar oluşturma fırsatı bulunacaktır.
Etkinlik Programı
Etkinlik, 2 ana sunum sabahından ve bu gündemi takip eden çevrimiçi toplantılar düzenlemek için 2 hafta boyunca sürecektir.
10 Mayıs 2023 (9.30-13.00 CEST): Açılış konuşmacıların sunumları ve ardından belediye/kurum/şirket yetkililerinin yetkinliklerinin tanıtabilecekleri ve/veya proje fikirlerini sunabilecekleri oturum*
11 Mayıs 2023(9.30-13.00 CEST): Belediyeler paneli ve ardından belediye/kurum/şirket yetkililerinin yetkinliklerinin tanıtabilecekleri ve/veya proje fikirlerini sunabilecekleri oturum*
*Sunum gerçekleştirmek isteyen kuruluşların 20 Nisan'a kadar kaydolmaları ve sunum oturumları için başvuruda bulunmaları beklenmektedir.
10 - 23 Mayıs 2023 (9.00-18.00 CEST): Proje Pazarı etkinliği (1:1 toplantılar)
Katılımcılar birbirlerinin profillerini inceleyerek, görüşme daveti göndermeleri akabinde iki hafta boyunca birbirleri ile birebir online görüşmeler gerçekleştirebilecektir.
Etkinlik ücretsiz olup kayıt ve profil aktivasyonu zorunludur. Proje ortağı bulmak isteyen paydaşlarımızın profillerini oluştururken detaylı bilgi vermeleri ve Marketplace kısmına bilgi girişinde bulunmaları önemlidir.
İlgili Alanlar
Etkinliğin kapsadığı ana “akıllı şehirler ve topluluklar” konuları aşağıdaki gibidir.
• Akıllı mobilite ve lojistik
• Verimli, sürdürülebilir ve kapsayıcı enerji
• Döngüsel ekonomi
• İklim ve çevre
• Kentsel bölgeler için çözümler
• BİT ve dijitalleşme
•Dayanıklılık
• Veri ekonomisi
•Emniyet ve güvenlik
• Akıllı binalar
• Turizm ve kültürel miras
•Sağlık
Önemli Linkler
Kayıt (Kayıtlar 23 Mayıs’a kadar açık kalacaktır.)
İletişim
Sorularınız için aşağıdaki adreslerle iletişime geçebilirsiniz.
- Silvana Sanfeliu Giaimo, Italian Cluster SmartCommunitiesTech, silvana.sanfeliu@piemonteinnova.it
- Chiara Cavanna, Cluster Nazionale SmartCommunities, chiara.cavanna@piemonteinnova.it
SAĞLIK KÜMESİ 2024 YILI ÇAĞRILARINA YÖNELİK ÇEVRİMİÇİ PROJE PAZARI KAYITLARI AÇILDI!
Sağlık Kümesi Ulusal İrtibat Noktaları Ağı (HNN3.0) ve Avrupa Komisyonu işbirliğinde, Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi 2024 yılı çağrılarına yönelik olarak çevrimiçi bir Proje Pazarı 2 Haziran 2023 tarihinde düzenlenecektir.
Etkinlikte, katılımcılar 2024 yılı çağrılarına ilişkin proje fikirlerini “Pitching Session”da sunabilecek ve diğer katılımcılarla çevrimiçi olarak bire bir görüşmeler gerçekleştirebilecektir.
Etkinliğe katılım ücretsiz olup, 29 Mayıs 2023 tarihine kadar kayıt yaptırılması gerekmektedir. Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayınız.
1 Haziran 2023’te Avrupa Komisyonu tarafından Sağlık Kümesi 2024 yılı çağrılarına yönelik çevrimiçi bir bilgi günü gerçekleştirilecektir.
5 Haziran 2023 tarihinde Sağlık Kümesi 2024 yılı çağrılarının sosyal ve beşeri bilimler boyutuna odaklanması planlanan Proje Pazarı Paris’te gerçekleştirilecektir. Etkinlik ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız.
BATTERY 2030+ PROJESİ 2023 YILI KONFERANSI
BATTERY 2030+ Projesi, Ufuk Avrupa altında çalışmalarına devam eden; geleceğin batarya teknolojilerine yön veren büyük ölçekli bir Avrupa araştırma girişimidir.
Avrupa Bataryalar Ağı BEPA’nın destekleriyle 9-10 Mayıs tarihlerinde İsveç'in Uppsala kentinde, 3.'sü gerçekleştirilecek olan “BATTERY 2030+ Senelik Konferansı”; batarya araştırma topluluğunun kilit paydaşları arasında ağ kurma ve bu alanda yeşil inovasyonu güçlendirmek için fikir alışverişlerine sahne olma iki günlük fiziksel katılımlı bir etkinlik olarak gerçekleştirilecektir.
Bu Yıllık Konferans, Cambridge Üniversitesi'nden Clare Gray'in açılış konuşması, endüstriden sunumlar, genç bilim insanları oturumları, poster sunumları ve ortaklık tarafından açılan çağrıların desteklenen bazı yeni projelerinin sunumlarını içerecektir.
Etkinlik Ajandası için lütfen tıklayınız
Etkinlik kaydı* için lütfen tıklayınız
*30 Nisan’da kayıtlar kapanacaktır
Etkinlik hakkında daha fazla bilgi içeren etkinlik sayfası için lütfen tıklayınız
Etkinlikle ilgili iletişim için battery2030@uu.se adresini kullanabilirsiniz.
TWİNNİNG ETKİNLİKLERİNE DAVETLİSİNİZ: 2 MAYIS VE 11-12 MAYIS
Ufuk Avrupa WIDERA Twinning çağrıları ile ilgili olarak 2 Mayıs 2023’te bilgilendirme etkinliğine, 11-12 Mayıs 2023’te ise Odak Grup Etkinliği’ne davetlisiniz.
2 Mayıs 2023 tarihinde saat 10:00-11:00 saatleri arasında Twinning çağrısı ile ilgili kısa ve özet bir çevrimiçi bilgilendirme etkinliği düzenlenecektir. Twinning çağrısının genel amacı ve özelliklerinin anlatılacağı bu kısa etkinlik ile Twinning çağrısı ile tanışabilirsiniz. Etkinliğin, çağrının sizin için uygun olup olmadığı ile ilgili genel bir değerlendirme yapmanızı kolaylaştıracağını umuyoruz. Etkinlik dili Türkçe olacaktır.
2 Mayıs 2023 tarihindeki Twinning Genel bilgilendirme etkinliğine buradan kayıt olabilirsiniz.
11-12 Mayıs 2023 tarihlerinde ise Radisson Blu Hotel, İstanbul Şişli’de Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında Ufuk Avrupa Twinning alanında Odak Grup Eğitimi Etkinliği gerçekleşecektir. Etkinlik dili İngilizce olacaktır.
11-12 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan etkinlik başvuru yapmayı düşünen araştırmacılarımız için daha kapsamlı, daha detaylı ve proje yazımı ile ilgili bilgiler barındıran bir etkinlik olacaktır. Etkinliğin taslak gündemine buradan ulaşabilirsiniz. Bu etkinlik hybrid (karma) bir şekilde düzenlenecektir, kısıtlı sayıda fiziksel katılım mümkündür. Fiziksel katılım sağlamak isteyen paydaşlarımızın ön kayıt işlemini tamamlarken kayıt linkinde bunu belirtmeleri gerekmektedir. Fiziksel katılımın uygun görüldüğü durumlarda paydaşlar proje ekibi tarafından e-posta yolu ile bilgilendirilecektir. Etkinliği çevrim içi olarak takip etmek isteyen katılımcılarımızın ise, etkinliğe ön kayıt işlemini tamamlarken çevrim içi olarak başvuru gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Çevrim içi katılımı uygun bulunan paydaşlarla etkinliğe giriş için gerekli bilgiler (Zoom giriş bilgileri) etkinlikten üç gün önce e-posta yoluyla paylaşılıyor olacaktır. Etkinlik davetine buradan ulaşabilirsiniz.
11-12 Mayıs 2023 Twinning Odak Grup Eğitimine buradan kayıt olabilirsiniz.
FONLAMA VE İHALE PORTALI KULLANICILARI İÇİN İKİ FAKTÖRLÜ KİMLİK DOĞRULAMA
Avrupa Komisyonu’nun güvenlik önlemlerine yönelik olarak Fonlama ve İhale Portalında iki faktörlü kimlik doğrulaması ile oturum açma yöntemi yakında tüm Portal kullanıcıları için zorunlu olacaktır.
Kullanıcıların iki faktörlü kimlik doğrulama süreci ile hesaplarına güvenilir bir şekilde erişim sağlayabilmeleri için Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen çevrimiçi bilgilendirme toplantısı detayını aşağıda bulabilirsiniz:
Eğitim Başlığı: Fonlama ve İhale Portalı Kullanıcıları için İki Faktörlü Kimlik Doğrulama
Tarih:10 Mayıs 2023, 10:00 - 12:00 (CET)
Toplantı Linki: https://ec.europa.eu/research/participants/docs/h2020-funding-guide/other/event230510.htm (Kayıt gerekli değildir)
TOPLUM İÇİN SİVİL GÜVENLİK ÇAĞRILARINDA SUNUM YAPMA (PİTCHİNG) ÇEVRİM İÇİ EĞİTİMİ
Toplum için Sivil Güvenlik 2023 çağrıları 29 Haziran 2023 tarihinde açılıp 23 Kasım 2023 tarihinde kapanacak olup çağrıya yönelik aşağıdaki iki proje pazarının düzenlenmesi söz konusudur. Bu proje pazarlarında çağrılarda koordinatör veya ortak olarak yer alacak paydaşların sunumlarına yer verilmektedir. Bahsekonu sunumların iyi hazırlanması önemli olup ortak olmak üzere tanıtım yapan kuruluşların konsorsiyumlara davet almalarında veya koordinatör paydaşların proje önerilerine iyi ortaklar çekebilmelerinde etkili olabilmektedirler.
- Güvenlik Misyonu Bilgi ve İnovasyon Grubu (SMI2G) 2023 Yılı Etkinliği, 10-11 Mayıs 2023, Paris/Fransa
- Avrupa Komisyonu Resmi Toplum için Sivil Güvenlik Bilgi Günü ve Proje Pazarı, 27 - 28 Haziran 2023, Brüksel/Belçika (hibrit) (Duyurusu daha sonra yapılacaktır.)
SEREN5 projesi kapsamında Küme 3: Toplum için Sivil Güvenlik çağrılarında koordinatör veya ortak olarak yer almak üzere gerçekleştirilecek sunumların iyileştirilmesi amacıyla "Tanıtım Sunumlarınız için Tavsiyeler" Eğitimi 27 Nisan 2023 tarihinde 14.00'da (CET) düzenlenecektir. Eğitime katılmak için adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.
AVRUPA İNSANİ YENİLİK ÖDÜLÜ (INNOVAİD) 2023 ÇAĞRISI BİLGİ GÜNÜ
Avrupa İnsani Yenilik Ödülü (InnovAid) 2023 Çağrısı Bilgi Günü
Avrupa Birliği, doğal afetlerden ve çatışmalar gibi insan kaynaklı krizlerden etkilenen savunmasız insanlara daha iyi yardımcı olmak için teknoloji geliştiren insani yardım kuruluşlarını, sosyal girişimleri ve şirketleri ödüllendirmek üzere 2023 yılında ilk defa Avrupa İnsani Yenilik Ödülü'nü (InnovAid) başlatmıştır.
Ülkemizde faaliyet gösteren herhangi bir insani yardım sivil toplum kuruluşu, uluslararası kuruluş veya tüzel kişilik ödüle başvuru yapabilecektir.
Ödüle ilişkin detaylı bilgilere buradan ulaşılabilmektedir.
Avrupa Komisyonu tarafından ödül hakkında kamuoyunu bilgilendirmek adına bir çevrimiçi bilgi günü düzenlenecektir.
23/05/2023 tarihinde gerçekleşecek bilgi gününe ilişkin bilgiler ve katılım sağlayacaklar için kayıt linki burada yer almaktadır. Kayıtlar 18/05/2023 tarihine kadar devam etmektedir.
UFUK AVRUPA BASAMAKLI (CASCADE) FON FIRSATLARI WEBİNARI, 27 NİSAN 2023
İstanbul Proje Akademisi, Ufuk Avrupa Basamaklı (Cascade, FSTP) Fon Fırsatları ve ilgili çağrılara ilişkin bilgi paylaşımı gerçekleştirmek üzere 27 Nisan 2023 Türkiye saati ile 11:00-13:00 arasında bir Webinar düzenleyecektir. Halihazırda başvuruya açık olan 5 farklı çağrıya yönelik olarak başta teknoloji geliştirici KOBİ veya endüstriyel partnerliği hedefleyen kuruluşlar olmak üzere tüm katılımcılar etkinliğe davetlidir.
Etkinlik Ajandası
• Açılış konuşması – Cemile KOSELER USTA
• Basamaklı fonlamaya giriş – Tutku OZEN
• Basamaklı fon fırsatlarına erişim ve başvuru koşulları – Tutku OZEN
• Basamaklı fon imkanı veren çağrıların tanıtımları – Tutku OZEN
• Basamaklı fonlama adına İstanbul Proje Akademisi'nin destekleri – Burak GEDİK
• Soru-Cevap
• Kapanış
Webinar Kapsamında İncelenecek Basamaklı (Cascade) Çağrıları
a. DREAM Innovation Open Call
b. CirkInWater
c. Photonics
d. EPICENTRE call
e. Silicon Eurocluster
Etkinliğe ücretsiz kayıt için buraya tıklayabilirsiniz.