DİJİTAL, ENDÜSTRİ VE UZAY KÜMESİ 2024 ÇAĞRILARI ULUSAL BİLGİ GÜNÜ - 29 ARALIK 2023, ÇEVRİMİÇİ!
TÜBİTAK Ufuk Avrupa Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından 29 Aralık 2023 tarihinde ‘Dijital, Endüstri ve Uzay’ Kümesi 2024 yılı çağrılarına yönelik bir bilgi günü düzenlenecektir.
Program kapsamında Ufuk Avrupa Programı genel tanıtımı yapılacak ve ‘Dijital, Endüstri ve Uzay’ Kümesi Çalışma Programı’nın aşağıdaki 6 hedefi kapsamında yer alan 2024 yılı çağrıları katılımcılarla paylaşılacaktır.
- İklim nötr, döngüsel ve dijitalleştirilmiş üretim
- Dayanıklı endüstri için kilit stratejik değer zincirlerinde artan özerklik
- Dünya lideri veri ve bilgi işlem teknolojileri
- Rekabet ve yeşil mutabakata uygunluk için dijital ve gelişmekte olan teknolojiler
- Küresel uzay-tabanlı altyapıların, hizmetlerin, uygulamaların ve verilerin geliştirilmesinde, konuşlandırılmasında ve kullanılmasında açık stratejik özerklik
- Dijital ve endüstriyel teknolojilerin insan merkezli ve etik gelişimi
Etkinlik programı için lütfen tıklayınız.
Etkinliğe kayıt olmak için lütfen tıklayınız.
PRIMA PROGRAMI 2024 YILI ÇAĞRILARI BİLGİ GÜNÜ, 16 Ocak 2024!
Akdeniz'de su yönetimi, tarım sistemleri, tarım-gıda değer zinciri konularında uluslararası ortak projeler destekleyen PRIMA Programı’nın yeni dönem çağrılarının 2024 yılının ilk çeyreğinde açılması öngörülmektedir.
PRIMA Programı 2024 çağrılarının muhtemel çağrı konuları ve katılım kuralları hakkında PRIMA Sekretaryası tarafından 16 Ocak 2024 tarihinde çevrim içi bilgi günü düzenlenmesi planlanmaktadır.
Bilgi günü programına ulaşmak ve kayıt olmak için lütfen tıklayınız.
COST ULUSAL BİLGİ GÜNÜ DÜZENLENECEK - 17 OCAK 2024!
17 Ocak 2024 tarihinde, TÜBİTAK Başkanlığı'nda, COST Direktörü Sayın Dr. Ronald de Bruin ve TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek COST Ulusal Bilgi Günü’nde COST Kuruluşunun yeni yapısı, değişen kuralları ve COST fırsatlarından faydalanma yöntemleri hakkında bilgi verilecektir.
17 Ocak 2024 tarihinde, TÜBİTAK Başkanlığı'nda, COST Direktörü Sayın Dr. Ronald de Bruin ve TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek COST Ulusal Bilgi Günü’nde COST Kuruluşunun yeni yapısı, değişen kuralları ve COST fırsatlarından faydalanma yöntemleri hakkında bilgi verilecektir. COST Türkiye İstatistikleri ve katılım kuralları konusunda da bilgi verilecek olan etkinlikte Türk MC üyeleri tarafından deneyim paylaşımı gerçekleştirilecektir. Etkinlikte son olarak UfukAvrupa Programı ve TÜBİTAK ABÇP projelerine katılıma yönelik uygulama ve faaliyetleri hakkında bilgi aktarılacaktır.
COST Ulusal Bilgi Günü’nde sanayi, akademi ve kamudan tüm bilim insanlarımızı ve doktora eğitimi ve sonrası seviyedeki araştırmacılarımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Sınırlı sayıda kontenjan olup katılım durumunuzda en geç 10 Ocak 2024 tarihine kadar kayıt sistemimizi doldurmanızı istirham ederiz.
Adres: Tunus Caddesi No. 80 Kavaklıdere/Çankaya, Ankara.
Toplantı Programı için tıklayınız.
Bilgi için:
COST NEDİR?
Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology - COST Association) 1971 yılında kurulmuş olup; Avrupa çapında alanlarında uzman bilim insanlarını çalıştıkları alan özelinde COST Aksiyonu adı verilen uluslararası bilimsel ağlarda bir araya getirmeyi ve bu sayede ulusal araştırmalarını sürdüren bilim insanlarını uluslararası alana taşımayı amaçlayan bir kuruluştur. Türkiye COST’un kurucu üyeleri arasında yer almaktadır. Araştırmacılara sadece ağ desteği vermesi açısından alanındaki en önemli yapı COST’tur. Bu mahiyette Türk araştırmacıların çalışıyor oldukları alanlardaki uluslararası uzman araştırmacılar ile bir araya gelmeleri ve Türkiye’ye önemli getirileri olacak uluslararası projelere katılım sağlayacak konsorsiyumlara ulaşmaları açısından COST son derece önemli fırsatlar sunmaktadır. COST Aksiyonları, özellikle UFUKAVRUPA projelerine katılım sağlanabilmesi adına gerekli uluslararası proje gruplarına en kısa yoldan erişim sağlamaktadır. Dolayısıyla çalıştıkları alanlardaki uluslararası proje konsorsiyumlarına erişim sağlamak isteyen Türk araştırmacılar için büyük fayda sağlamaktadır.
Özel sektör, kamu kurumları ve üniversitelerde çalışmakta olan ve/veya doktora eğitim seviyesindeki tüm bilim insanlarının COST’tan yararlanabilmesi mümkündür. COST Aksiyonları kapsamında Yönetim Komitesi (Management Committee-MC) ve Çalışma Grubu (Working Group-WG) toplantıları, çalıştaylar, bilimsel konferanslar, uluslararası proje yazım toplantıları bilimsel kurslar, kısa süreli bilimsel ziyaretler ve aksiyonlar kapsamında yürütülen çalışmalar sonucu çıkan yayınlar için maddi destek sağlanmaktadır.
COST ile ilgili ayrıntılı bilgi için TÜBİTAK COST Web Sitesini inceleyebilirsiniz.
NCP4INDUSTRY TAM PROJE ÖNERİSİ KONTROLÜ ETKİNLİĞİ!
NCP4Industry ağı, Ufuk Avrupa Programı Küme 4 Endüstri Alanı kapsamında proje hazırlayan koordinatörlere yönelik ilk Tam Proje Önerisi Kontrolü Etkinliği düzenliyor. Bu etkinlik, ileri düzey bir proje taslağı önerisini tartışmak ve deneyimli Ufuk Avrupa uzmanlarından geri bildirim almak için çok iyi bir fırsat olacaktır. Son başvuru tarihi 7 Şubat 2024 olan Endüstri Alanı çağrıları kapsamında proje önerisi hazırlayan koordinatörlere yönelik olarak gerçekleşecek Tam Proje Önerisi Kontrolü Etkinliği, ücretsiz olacaktır.
Nasıl katılabilirsiniz?
1. Tam Proje Önerisi Kontrolü Etkinliği’ne dâhil edilen çağrı başlıklarının listesine bakın, NCP4Industry Full Proposal Check websitesine kaydolun ve proje önerinizi 12 Ocak 2024 tarihine kadar buraya yükleyin.
2. Geri bildirim toplantısı için size uyan zaman aralıklarını seçin (23-26 Ocak 2024 tarihlerinde size uyan 2 saatlik zaman dilimi)
3. Proje önerileri ilk olarak Ufuk Avrupa Ulusal İrtibat Noktaları tarafından kontrol edilecek ve bütünlük durumuna (completeness check) göre seçilecektir.
4. Seçilen katılımcılar bilgilendirilecek ve 17 Ocak 2024 tarihine kadar Tam Proje Önerisi Kontrolü geri bildirim toplantısına katılmak için davet edilecektir. Geri bildirim toplantıları 23-26 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşecektir.
5. Tam Proje Önerisi Kontrolü Etkinliği’yle ilgili sorularınız için NCP4Industry ağındaki organizatörlerle ncp4industry@apre.it adresinden iletişime geçebilirsiniz.
Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi edinmek için https://ncp4industry.proposalcheck.eu/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ATIKTAN ENERJİYE DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİREN TESİSLERDE CO₂ UYGUN MALİYETLİ BİR ŞEKİLDE YAKALANABİLİR Mİ? – 6 ŞUBAT 2024!
ERANET ACT kapsamında desteklenmiş olan projelerden olan LOUISE (Atıktan Türetilmiş Yakıtların Kimyasal Döngüsel Yanması Yoluyla Düşük Maliyetli CO2 Yakalama) Projesi tarafından, 6 Şubat 2024 tarihinde atık enerji sektöründe bir emisyon azaltma teknolojisi olarak kimyasal döngülü yanma (Chemical looping combustion- CLC) teknolojisinin potansiyeli ve buna ilişkin devam eden zorluklar ile bunların üstesinden gelmeye yönelik çözüm önerilerinin ele alınacağı çevrimiçi bir seminer düzenlenecektir.
Söz konusu etkinliğe kayıt olmak ve etkinlik programını incelemek için lütfen tıklayınız.