AVRUPA YENİLİK EKOSİSTEMLERİNDE (EIE) YENİ FIRSATLAR -İSTANBUL - KARMA ETKİNLİK-17 KASIM 2022
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenecek olan Avrupa Yenilik Ekosistemlerinde (EIE) Yeni Fırsatlar temalı etkinlik 17 Kasım 2022 tarihinde Istanbul Renaissance Polat Bosphorus Hotel’de gerçekleşecektir.
Avrupa Yenilik Ekosistemleri fırsatlarının inceleneceği etkinlikte aşağıdaki konu başlıkları uzmanlarımız tarafından ele alınacaktır:
- Avrupa Yenilik Ekosistemleri Çalışma Programı
- CONNECT Destination: Interconnected Innovation Ecosystems
- INNOVSMES Destination: Partnerships in Innovative SMEs
- Ufuk Avrupa Kümelerinin ve teknolojinin açık inovasyon üzerindeki hızlandırıcı etkileri
- Avrupa Yenilik Ekosistemleri Programı kapsamında başarılı ağ kurmaya dair pratik bilgiler ve tavsiyeler
Etkinlik gündemi, katılımcıların Ufuk Avrupa Programı'nın temel kavramlarını ve destekleyici belgelerini anlamalarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılmış olup, katılımcıların bu programdan yararlanabilecekleri şekilde düzenlenmiştir. Etkinlikte kullanılacak olan eğitim notları ve sunumların içerikleri, Avrupa Birliği’nden derlenmiş literatür ve faydalı şablonlarla zenginleştirilmiştir.
Kayıt: Kaydınızı, takip eden ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz:
https://docs.google.com/forms/d/1fdSDQDW85Be_uzYrBcfmne2OpzePdPGyNm3bX0wZO20
Etkinliğe fiziksel katılım için, kayıt işlemini (fiziksel) gerçekleştirmeniz ve e-posta yolu ile proje ekibi tarafından onay bilgilendirmesini edinmiş olmanız gerekmektedir.
Etkinliği çevrimiçi olarak takip etmek isteyen katılımcılarımızın ise, etkinliğe ön kayıt işlemini tamamlarken çevrimiçi olarak başvuru gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Etkinliğe giriş için gerekli erişim bilgileri etkinlikten üç gün önce başvuru sahipleri ile e-posta yoluyla paylaşılacaktır.
Daha fazla bilgi için; proje ekibiyle k.gungor@idi.ie ya da s.dogrusoz@idi.ie adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
“HAKEMLERİN PERSPEKTİFİNDEN UFUK AVRUPA PROJELERİ” BİLGİ GÜNÜ (HİBRİT ETKİNLİK) TÜBİTAK BAŞKANLIK BİNASI, ANKARA, 21 KASIM 2022
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında “Hakemlerin Perspektifinden Ufuk Avrupa Projeleri” temalı Bilgi Günü (Karma Etkinlik) 21 Kasım 2022 tarihinde Ankara’da TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleşecektir.
Etkinlik değerli konuşmacıları vasıtasıyla “Hakemlerin bakış açıları aracılığıyla Ufuk Avrupa Çerçeve Programı’na başvuru süreçlerini incelemeye odaklanıyor. Ufuk Avrupa Kümeleri, EIC (Avrupa Yenilik Konseyi) Hızlandırıcı Programı, Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) hibeleri ve Marie Skłodowska-Curie Eylemleri (MSCA) gibi çeşitli alanlarda sunulan birçok teklifi değerlendiren deneyimli Hakemlerimizin teşrifleri ile TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilecek bu önemli etkinliğe fiziksel veya çevrim içi katılabilirsiniz.
Etkinlikte gerçekleşecek oturumlar, Ufuk 2020 ve Ufuk Avrupa Çerçeve Programlarında Hakem olarak görevlendirilen değerli konuşmacıların deneyim ve kapsamlı bilgi birikimine dayalı olarak ve sahip oldukları itibarla katılımcılarının Ufuk Avrupa Programı'nın temel kavramlarını ve destekleyici belgelerini anlamalarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılmıştır. İlgili Bilgi Günü etkinliğinde yararlanılacak olan eğitim notları ve sunumların içerikleri ise aşağıdaki hususlara değinilerek zenginleştirilmiştir:
- Teklif değerlendirme süreçlerinin asıl hatları;
- Hakemlik çağrılarında (call for expression) aranan ana kriterler;
- Ufuk Avrupa kapsamında güçlü teklif hazırlamasına yönelik tavsiyeleri;
- Teklif yazımında kaçınılması gereken başlıca hatalar;
- Ufuk 2020 ve Ufuk Avrupa Projelerinin değerlendirme süreçlerindeki farklılıklar.
Kayıt: Kaydınızı, takip eden ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz:
https://docs.google.com/forms/d/1sZkk-PB3PcfI10EvcNobPmL0ZyTA4eu6ES07TwGqsTo
Etkinlik gündemine erişim için Zendesk sayfamızı ziyaret ediniz.
Etkinliğe fiziksel katılım için, kayıt işlemini (fiziksel) gerçekleştirmeniz ve e-posta yolu ile Proje ekibi tarafından onay bilgilendirmesini edinmiş olmanız gerekmektedir.
Etkinliği çevrim içi olarak takip etmek isteyen katılımcılarımızın ise, etkinliğe ön kayıt işlemini tamamlarken çevrim içi olarak başvuru gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Çevrim içi katılımı uygun bulunan ilgililerle, etkinliğe giriş için gerekli (Zoom giriş bilgileri) etkinlikten üç gün önce başvuru sahipleri ile e-posta yoluyla paylaşılıyor olacaktır.
Daha fazla bilgi için; proje ekibiyle k.gungor@idi.ie ya da s.dogrusoz@idi.ie adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
TASARIMLA GÜVENLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KONSEPTİNİN MALZEME VE KİMYASALLARDA UYGULANMASI KAPSAMINDA IRISS ÇALIŞTAYI! 25 KASIM 2022
Malzemelerin insan ve çevre için sürdürülebilir olmasını sağlamak, geri dönüşümü artırmak ve kaynakları daha verimli kullanmak için tasarım ve üretimin erken aşamalarından itibaren çaba gösterilmesi gerekmektedir.
Haziran ayında, Avrupa'daki ve dünyadaki Güvenli ve Sürdürülebilir Tasarım topluluğunu, güvenlik, iklim nötrlüğü, döngüsellik ve işlevselliğin bütünsel bir entegrasyonu ile bir yaşam döngüsü yaklaşımına bağlamayı, sinerji oluşturmayı ve dönüştürmeyi amaçlayan AB girişimi IRISS başlatıldı.
IRISS tarafından 25 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen ilk dijital çalıştay, Tasarımla Güvenli ve Sürdürülebilir konsepti kapsamındaki önemli çalışmalar hakkında bilgi edinmenizi sağlayacaktır. Etkinliğe katılım sağlayarak
- ‘Safe by Design’ araçlarının ‘Safe and Sustainable-by-Design’ kavramını tanımlamak için kullanılıp kullanılamayacağı hakkında bilgi edinebilirsiniz.
- Ürünlerin tasarım aşamasında ve proses geliştirmede sürdürülebilirliğin nasıl değerlendirilebileceği hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
- ‘Safe and Sustainable-by-Design’ konseptinin uygulanmasına ilişkin değer zinciri perspektifi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
- IRISS proje ağına dahil olabilir ve gelecekteki etkinlikler kapsamında haberler ve davetler alabilirisiniz.
Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.
UFUK AVRUPA’DA SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİ, ULUSLARARASI AĞ KURMA VE EŞLEŞTİRME ETKİNLİĞİ! 5-6 ARALIK 2022
Ufuk Avrupa Çerçeve Programı kapsamında bilim ve iş dünyasını Sürdürülebilir Ekonomi alanında bir araya getirecek bu uluslararası etkinlik, 5-6 Aralık 2022 tarihlerinde Polonya’nın başkenti Varşova’da gerçekleşecektir. Etkinlik, Processes4Planet Ortaklığı Gündemi ile bağlantılı alanlarda ve Sürdürülebilir Ekonomi (özellikle ileri malzemeler, ham maddeler ve biyoekonomi) ile ilgili konularda Ufuk Avrupa Programı’na başvurmak isteyen kurum/kuruluşlara yöneliktir.
Avrupa Komisyonu'nun politikaları, Processes4Planet Ortaklığı ve Sürdürülebilir Ekonomi ile ilgili Ufuk Avrupa 2023 yılı çağrılarının tanıtılacağı genel oturumlara çevrimiçi katılmak mümkün olacaktır. Potansiyel ortaklarla tanışmak ve konsorsiyumlar oluşturmak için düzenlenen Ağ Kurma ve Eşleştirme bölümleri ise sadece fiziksel katılımcılara açık olacaktır.
Taslak gündem şöyledir:
5 Aralık 2022 (12:30’da başlayacak)
- Avrupa Komisyonu Politika Çerçevesi (Çevrimiçi/Fiziksel)
- Processes4Planet Ortaklığı – güncellenmiş yol haritası (Çevrimiçi/Fiziksel)
- Başarı hikâyeleri –Ufuk2020 A.SPIRE projeleri (Çevrimiçi/Fiziksel)
- Ufuk Avrupa’daki Processes4Planet konuları (Çevrimiçi/Fiziksel)
- Pitching oturumları & ağ kurma (Fiziksel)
6 Aralık 2022 (09:00’da başlayacak)
- Ufuk Avrupa 2023 çağrıları: İleri Malzemeler, Ham maddeler, Biyoekonomi başlıkları (Çevrimiçi/Fiziksel)
- Ağ kurma (Fiziksel)
Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.
YENİLİKÇİ SAĞLIK GİRİŞİMİ ÇEVRİMİÇİ BİLGİ GÜNÜ VE PROJE PAZARI ETKİNLİKLERİ İÇİN KAYITLAR AÇILDI! 12-15 ARALIK 2022
Yenilikçi Sağlık Girişimi (Innovative Health Initiative – IHI) 3. Çağrısına yönelik bilgilendirme webinarları ve proje pazarı etkinlikleri 12-15 Aralık 2022 tarihlerinde, 4. Çağrısına yönelik etkinlikler ise 18-19 Ocak 2023 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşecektir.
Etkinliklerde, IHI Ofisi tarafından katılım kuralları, bütçenin hazırlanması ve çağrı başlıkları özelinde bilgi verilecek olup, katılımcılar kendi proje fikirlerini sunabilecek ve diğer katılımcılar ile çevrimiçi olarak bire bir görüşme yapabileceklerdir.
Etkinliğe katılım için kayıt zorunlu olup, linkten kayıt yaptırabilirsiniz.
3. Çağrı (Tek Aşamalı)
- Topic 1: Screening platform and biomarkers for prediction and prevention of diseases of unmet public health need
- Topic 2: Patient generated evidence to improve outcomes, support decision making, and accelerate innovation
- Topic 3: Combining hospital interventional approaches to improve patient outcomes and increase hospital efficiencies
- Topic 4: Strengthening the European ecosystem for Advanced Therapy Medicinal Products (ATMPs) and other innovative therapeutic modalities for rare diseases
- Topic 5: Digital health technologies for the prevention and personalised management of mental disorders and their long-term health consequences
4. Çağrı (İki Aşamalı)
- Topic 1: Expanding translational knowledge in minipigs: a path to reduce and replace non-human primates in non-clinical drug safety assessment
- Topic 2: Patient-centric blood sample collection to enable decentralised clinical trials and improve access to healthcare