Horizon Dashboard, Ufuk Avrupa, Ufuk 2020 ve daha eski AB Çerçeve Programları proje sonuç verilerine erişmek ve bu verileri filtrelemek için kullanılabilen bir açık veri raporlama platformudur. Horizon Dashboard'un amacı, gerçek zamanlı program verilerine kolay, esnek ve kullanıcı dostu bir şekilde halkın erişimini sağlayarak veri paylaşımını kolaylaştırmaktır. Horizon Dashboard sayesinde araştırma konuları, ülkeler, bölgeler, kuruluşlar, sektörler bazında başarı verilerine ulaşabilir ve hatta projeler ve yararlanıcılar hakkında kendi istatistiklerinizi ve analizlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Önemli Dökümanlar ve Eğitimler
• Horizon Dashboard Kullanıcı Kılavuzu
• Ülke Profillerine Nasıl Ulaşılır?
• Temel Özellikler Konulu Web Semineri
Diğer video eğitimlere ulaşmak için linkteInformation And Tutorials sekmesinden faydalanabilirsiniz.
Önemli Linkler
Ülkelerin performansı hakkında daha spesifik bilgiler edinmek isterseniz, Horizon Dashboard Ülke Profillerini Country Profile inceleyebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için, çeşitli Çerçeve Programlarını kapsayan ve Finansman ve İhale Fırsatları Portalından (the Funding & tenders opportunities portal ) erişilebilen Ar-Ge Proje Teklifleri (R&I Proposals) ve (desteklenen) Ar-Ge Projeleri (R&I Projects dashboards) panolarını da kullanabilirsiniz.
Örnek Bir Çalışma
Bu kısımda sizlere örnek bir yönlendirmede bulunulacaktır.
Amaç: Ufuk Avrupa Küme 5: Mobilite alanı altında açılan 2023 CCAM çağrılarını inceledim ve bu çağrılar için projelerde yer alacak olası başarılı kurum/kuruluşlara ulaşmak, bunun için de geçmiş çağrı sonuçlarından faydalanmak istiyorum.
Yöntem:
- Horizon Dashboard ana sayfası üzerinden, R&I Projects ve Self Service BI ’a tıkladıktan sonra,
- Programme kısmından sonucu görmek istediğiniz programı seçiniz: Bu örnekte “Horizon Europe” seçilmiştir.
- Topic: Örnekte CCAM çağrı sonuçlarına ulaşılmak istendiğinden geçmiş (2021-2022) CCAM çağrılarının yer aldığı kodlar bir arada seçilecektir. (Not: Çağrı kodlarına ulaşmak için geçmiş çalışma programlarını kullanabilirsiniz. Örneğin Ufuk Avrupa Küme 5 2021-2022 Çalışma Programı Linki)
- Soldaki sekmelerden (Dimensions) altından “Legal Name” kısmı seçilirse projeleri fonlanmaya hak kazanan kuruluşların bilgilerine ulaşılabilir.
- Measures kısmından “signed grants” işaretli olursa, Avrupa Komisyonu ile imzalanan sözleşme adedi bilgisine ulaşılabilir.
- Bu sayede bu alanda hangi kuruluşların ilgili alanda başarılı projelere sahip oldukları bilgisine ulaşılmış oldu. En çok projesi desteklenen kuruluşları sıralayarak, ilgili alanın şu anda açık/gelecekte açılacak çağrıları ile ilgileniyorsanız bu kuruluşlarla irtibata geçebilirsiniz.
Ayrıca;
Tabloya ülke isimlerini eklemek isterseniz “Country” sekmesini seçebilir, “Organization Type”ı işaretlerseniz kuruşların isimlerinin yanında yasal statülerini de görebilirsiniz. Aynı şekilde projelerin adlarını görüntülemek isterseniz “Project Acroynm” kısmını işaretleyebilirsiniz. Dilediğiniz farklı bileşenleri seçerek tablonuzu genişletebilirsiniz.
Ulaşılan örnek tablo görseli için lütfen tıklayınız.
Görüldüğü üzere; aramanın gerçekleştirildiği 14 Haziran 2023’teki güncel duruma göre; 2 senede toplam 3 kısımda açılan çağrılarda en çok projede yer alan kuruluş 6 imzalı Proje Sözleşmesi ile İtalya’dan Centro Ricerche Fiat SCPA olmuştur. Yine 6 sözleşme ile Yunanistan’dan Institute of Communication & Computer Systems "ICCS" çok başarılı bir diğer kuruluştur.
Not 1: Tablo veri dosyası olarak (Excel formatında) indirilebilmektedir.
Not 2: KVKK gereği kuruluş adlarına ulaşılabilmekle beraber araştırmacı adı/maili bilgileri platform üzerinden paylaşılmamakta olup, ilgili kuruştaki koordinatör/yürütücülere ulaşmak için projelerin web sayfalarını incelemeyi ya da internet üzerinden arama yapmayı deneyebilirsiniz.
Ayrıca daha önce hazırlamış olduğumuz Çağrı Detaylarına Nasıl Ulaşılır, Ortak Nasıl Bulunur sunumunu incelemenizi öneririz.