Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) yürütücüsü olduğu TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı’na kentin önde gelen firmalarından Demo Plastik de destek verdi. Firma, gerçekleştirilecek protokol çerçevesinde bünyesinde çalıştıracağı 3 doktora öğrencisi ile bilimsel projeler üretecek.
BUÜ’nün 2244 Sanayi Doktora Programı atağı devam ediyor. Sanayi alanında çalışan doktoralı personel sayısının arttırılması amacıyla TÜBİTAK tarafından uygulamaya koyulan programa kent sanayicileri büyük bir ilgi gösteriyor. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Demo Plastik, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Bursa Uludağ Üniversitesi’ne 2244 programı konusunda destek verdi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile Demo Plastik Genel Müdürü Erkan Korhan arasında imzalanan protokol ile 3 doktora öğrencisi firma bünyesinde gerçekleştirilecek bilimsel çalışmalarda görev alacak. Doktoralarını başarı ile tamamlayan öğrenciler firmada en az 3 yıl daha çalışma imkânı bulacak.
POTANSİYELİMİZ VAR
Protokol imza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında üniversite olarak son dönemde çok ciddi bir çalışma içerisine girdiklerini vurguladı. Yürütülen proje çalışmaları kapsamında Türkiye’nin en iyi iki üniversitesi arasında yer aldıklarının altını çizen Prof. Dr. Saim Kılavuz; “Bursa Uludağ Üniversitesi, akademik anlamda kendisinden bir adım daha önce gelen üniversitelerin içerisinde bu alanda ciddi bir yükseliş ivmesi yakaladı. Bunun en önemli sebebi ise devletimiz ve üst yöneticilerimiz bizdeki azmi ve isteği gördü. Akademik kadromuzun potansiyelini gördü. Bunun yanı sıra Bursa’nın üniversite-sanayi işbirliği için çok özel bir kent olduğunu biliyor. Türkiye’de sanayi üretimi anlamında ilk 3 içerisine girebilecek düzeyde potansiyelimiz var. Bu bizim en büyük şanslarımızdan birisidir. Yürüttüğümüz projenin de bu yükseliş ivmesinde önemli katkıları olacağına inanıyorum. Bizlere destek olduğu için Demo Plastik ve diğer tüm kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN DAHA FAZLA GELİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR
Demo Plastik Genel Müdürü Erkan Korhan ise 15 bin metrekare bir alan içerisinde 21 milyon Euro satış yaptıklarını ve 400 personellerinin bulunduğunu açıkladı. Otomotiv sektörüne hizmet verdiklerini ve birinci sınıf üretim ve çalışma yaptıklarını kaydeden Erkan Korhan; “Enjeksiyon kalıplama ve kaplama malzemeleri üretiyoruz. Ar-Ge birimimizi kurana kadar üniversitelerin bizimle neden çalışmak istemediklerini sorguluyordum. 4 yıldır Ar-Ge birimimiz var ve bu işbirliğinin mümkün olduğunu görüyorum. Türkiye’nin üniversite-sanayi işbirliği konusunda daha fazla atılım yapmaya ihtiyacı var. 2244 Sanayi Doktora Programı’nı önemsiyoruz. Önemli çıktılarının olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.