
BİDEB 2250-LİSANSÜSTÜ BURSLARI PERFORMANS PROGRAMI ÇAĞRISI AÇILDI

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı ilk çağrısı açıldı. Bu çağrı ile TÜBİTAK destekli projelerde görev alan doktora öğrencileri ve doktora sonrası araştırmacılara 6 aylık (Şubat-Temmuz 2022) performans bursu alma imkanı sağlanıyor.
Bursiyerlerin araştırma yapmaya teşvik edilmesi, proje aidiyetlerinin sağlanması, performans ve motivasyonlarının artırılması ve araştırma ekosisteminin güçlendirilmesi amacıyla geliştirilen 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı ile TÜBİTAK destekli projelerde bursiyer olarak yer alan doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacılar performansa dayalı burs alabilecek.
Projelerde bursiyer olarak yer alan doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacılara almakta oldukları burslara ek olarak 6 aylık dönemler halinde performans bursu ödenecek. Programın 2022 yılı 1. dönem başvuruları; Şubat-Temmuz 2022 dönemini kapsayacak şekilde 19 Ağustos 2022 tarihine kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden alınıyor.
Başvuruda yararlanmak üzere video ve sık sorulan sorular dosyaları hazırlanmıştır. 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.
Program ile ilgili tüm sorularınızı bideb2250@tubitak.gov.tr adresine iletebilirsiniz.
JAPONYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN 14. HOPE TOPLANTISI’NA KATILIM İÇİN DOKTORA VE DOKTORA SONRASI GENÇ ARAŞTIRMACILARA DESTEK VERİLECEKTİR

Toplantıya katılacak genç araştırmacılarda aranan şartlar şu şekildedir
- Doktora öğrencisi veya 2 Nisan 2017 sonrasında doktorasını almış olmak
- Daha önce HOPE Toplantılarına katılım sağlamamış olmak
- Yüksek başarılı araştırma geçmişi ve bilimsel bilgi ve uygulamaların toplumsal etkileri konusunda farkındalığa sahip olmak
- Toplantı katılımı ile uzun süreli bilimsel ortaklıklar kurma ve ileri seviye araştırma yapma beklentisine sahip olmak
- Toplantı oturumlarına etkin katılım sağlayacak seviyede İngilizce yeterliliğe sahip olmak
- 27 Şubat'tan 3 Mart'a kadar tüm toplantı programına katılabilecek durumda olmak
Başvuru Belgeleri
- TÜBİTAK https://arbis.tubitak.gov.tr/ sisteminden indirilecek güncel özgeçmiş (Adayın belgeyi indirmeden önce sisteme tüm akademik bilgilerini ayrıntılarıyla eklemiş olması gerekmektedir)
- Adayın İngilizce dil yeterliliğini gösteren belge (YDS, YÖKDİL, TOEFL-IBT sınav sonuç belgesi veya ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen diğer yabancı dil belgeleri - 1 Eylül 2017 sonrası)
- Doktora sahipleri için yüksek lisans ve doktora transkripti,
- Doktora öğrencileri için yüksek lisans ve doktora transkripti
- Hope Toplantısı Başvuru formu
MEVCUT TEYDEB PROJELERİNİN DESTEKLERİNE İLİŞKİN GELİŞME

- 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
- 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
- 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
- 1511 Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı (Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı)
- 1512 Girişimcilik Destek Programı (BiGG)
- Yenilik Destek Programı çerçevesinde açılmış çağrılar:
- 1702 Patent Tabalı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı
- 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı
- 1709 Eurostars-3 Programı Ulusal Çağrısı
- 1711 Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı
- Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması
- Kuruluşlar, son dönem raporu 01.01.2022’den sonra sunulmuş ve “99-TEYDEB süreçleri tamamlandı” kodunda olan projeleri için 01.01.2022 sonrasında sunulmuş dönem raporlarında bütçe üst sınırı nedeniyle kapsam dışı bırakılan giderlerinin destek kapsamında değerlendirilmesi için dilekçe ile TÜBİTAK’a başvuracaklardır.
- Kuruluşların 01.01.2022’den sonra TÜBİTAK’a sunduğu ve izleme süreci devam eden dönem raporlarında beyan edilen maliyet artışları, bütçe imkanları dahilinde destek kapsamında değerlendirilecektir.
- Kuruluşlar, daha önceki dönemlerde sundukları ve bütçe sınırları nedeniyle destek kapsamı dışında bırakılmış giderlerini 01.01.2022 sonrasında TÜBİTAK’a sunacakları dönem raporları ile beyan edebilirler.
- Maliyet artışlarının desteklenebilmesi için söz konusu giderlerin 01.01.2022 tarihinden sonraki dönem raporlarında TÜBİTAK’a sunulmuş olması gerekmektedir.
TÜBİTAK-ARDEB TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN 1001 PROGRAMININ PROJE DESTEK ÜST LİMİTİ ARTIRILDI!

TÜBİTAK ARDEB VE TEYDEB TARAFINDAN DESTEKLENEN PROJELERE İLİŞKİN BURS MİKTARI ÜST SINIRLARI ARTIRILDI!

Niteliği | Ücret Karşılığı Çalışmıyor İse | Ücretli Çalışıyor İse |
Lisans Öğrencisi | 1.650.-TL/ay | ---------------- |
Yüksek Lisans Öğrencisi | 5.500.-TL/ay | 1.650.-TL/ay |
Doktora Öğrencisi | 7.500.-TL/ay | 2.250.-TL/ay |
Doktora Sonrası Araştırmacı | 10.000.-TL/ay | ---------------- |