Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) yönetimi ve akademisyenler, otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından Doğu Pres’i ziyaret etti. Ortaklaşa yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirme yapan kurum temsilcileri, yeni dönemde birlikte daha fazla proje üretilmesi konusunda görüş birliğine vardı.
Doğu Pres Otomotiv ve Teknik San. ve Tic. A.Ş. firması, BUÜ’nün akademik ve idari yöneticilerini ağırladı. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün ve Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Genel Sekreter Osman Dikmen ile Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Alper Özalp ve Prof. Dr. Nezih Kamil Salihoğlu hazır bulundu. Minareliçavus OSB’deki fabrika ve Ar-Ge merkezine yapılan ziyarette Üniversite ile Doğu Pres firmasının işbirliğinde hayata geçirdiği ve yürütücülüğünü Prof. Dr. Alper Özalp’in yaptığı TÜBİTAK 1505 Projesi’nin geldiği aşama hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Aynı zamanda TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında yeni bir işbirliği protokolü imzalandı. Fabrikada yürütülen diğer çalışmaların da ele alındığı ziyarette, Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında kurumlar arasındaki ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi ve yeni projeler için fikir alışverişinin arttırılması konusunda karara varıldı.
ORTAK ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ KAZANDIRIYOR
Üniversitelerin temel görevlerinden birinin toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretebilmesi olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; yerel yönetimler, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve dernekleri kapsayan geniş bir işbirliği ağı kurmayı başardıklarını vurguladı. Üniversite-Sanayi işbirliğinin bu çalışmalar özelinde bir adım öne çıktığını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Görev süremiz içerisinde farklı kurum ve kuruluşlarla 300’ün üzerinde işbirliğine imza attık. Bunlar içinde iş dünyası temsilcileri biraz daha fazla oldu. Geçmişte geri planda kalan Üniversite-Sanayi işbirliğinin gerçek anlamda yürütülebilmesi için gayret ettik. Bu uğraşlarımız neticesinde sanayicilerimizle ikili diyaloglarımız arttı. Gelişen bilimsel altyapımız, donanımlı akademisyenlerimiz ve Teknoloji Transfer Ofisimizin yönlendirmeleri sayesinde ortak bir çalışma kültürü ortaya koyabildik. Birlikte projeler ürettik. Bu projelerden patent ve faydalı modeller olmak üzere çok sayıda çıktıya ulaştık. Bugün de Bursa ve Türkiye ekonomisinin göz bebeği firmalardan birisi olan Doğu Pres Otomotiv’i ziyaret ettik. Hali hazırda yürütülen çok özel bir projemiz var. Bunun yanı sıra yeni işbirliklerine de başlayacağız. Bu kapsamda, Türkiye birinciliğimizin olduğu 2244 Sanayi Doktora Programı protokolüne imza atıyoruz. Taraflara hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
EKİNCİ: ÜNİVERSİTEYE KAPILARIMIZ SONUNA KADAR AÇIK
Hayata geçirdikleri nitelikli çalışmalar ve kaliteli üretim vizyonu doğrultusunda otomotiv sektöründe dünya çapında bir başarı sağladıklarını açıklayan Doğu Pres Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekinci de üniversitelerin kendilerine özel bir katkı sağladığına belirtti. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin her dönem yanlarında olduğunu ve bu işbirliğinden kıymetli kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Mustafa Ekinci; “Firma olarak bizler geçmişten bugüne kadar Bursa’mızın bir markası haline gelen Bursa Uludağ Üniversitesi ile değerli çalışmalara imza attık. Hali hazırda yürütülen bir TÜBİTAK projemiz var. Yeni projelerde de üniversitemizle çalışmayı arzu ediyoruz. Kapılarımız her koşulda sizlere açık. Sadece akademik veya bilimsel anlamda değil, öğrencilerimizin staj ve uygulama derslerine de ev sahipliği yapmaya hazırız. Gençlerin nitelikli yetiştirilmesi ve donanımlı bir şekilde mezun edilmesi noktasında üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Onların yurt içi veya yurt dışındaki fuarlara götürülmesi, projelerinin desteklenmesi veya kişisel gelişimlerine katkı sunulması için de elimizden gelen katkıyı vermek istiyoruz. Ziyaretimize gelen Üniversitemizin tüm yöneticilerine teşekkür ediyoruz. İşbirliğimizin gelişerek devam etmesini arzu ediyoruz. İmzalayacağımız protokolün de hayırlar getirmesini diliyoruz” açıklamasında bulundu.