BURSA ULUDAĞ TTO BİLİM ve TEKNOLOJİ BÜLTENİ SAYI 05_2022

 

 

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULLARIMIZIN AR-GE İLE İLİŞKİLİ BÖLÜMLERİNDE GÖREV ALAN AKADEMİSYENLERİMİZE AİT KATALOĞUMUZ WEB SİTEMİZDE YAYINDA! 

Ar-Ge ile ilişkili bölümlerinde görev alan Meslek Yüksek Okullarımızın Akademisyen Kataloğu yayımlandı!

 

Diğer yandan Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında Akademik Veri Yönetim Sistemi (AVESİS) kullanımına açılmıştır. Dünyanın önde gelen üniversitelerinin kullandığı Kurumsal Karne (Balanced Scorecard) Performans Yönetim Modelini temel alan ve uluslararası uygulamalar da dikkate alınarak geliştirilen AVESİS arayüzüne https://avesis.uludag.edu.tr/ linkinden ulaşabilirsiniz. AVESİS yazılım sistemi ile gerek akademisyenimizin ismini yazarak yayın, proje, patent, uzmanlık alanları, verdiği dersler vb. detaylı özgeçmişine ulaşabilir, gerekse herhangi bir anahtar kelime yazarak bu kelime ile ilgili akademisyenlere, projelere, tezlere, derslere, patentlere vb. ulaşabilirsiniz. Sistemin İngilizce dil desteği de bulunmaktadır.

 

Üniversitemizin hak sahibi olduğu patentlerin sayısı 60 adete çıkarak zenginleşen patent portföyümüz yayında!

 
Image

Proje Paydaşı Olduğumuz Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması Ödülleri Üniversitemizde Sahiplerini Buldu! 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) 11.’sini düzenlediği "Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması" (OGTY) finali Bursa Uludağ Üniversitesi  ev sahipliğinde gerçekleşti.

Image

Üniversitemiz Maysan Mando  firmamıza işbirliği ziyaretinde bulundu! 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Bölüm Başkanları, Birim  

Image

Üniversitemiz ve Karsan işbirliği otonom araç teknolojilerini daha da ileri taşıyacak! 

Otomotiv sektöründe Türkiye’nin ve Bursa’nın en önemli firmaları arasında yer alan Karsan ile Bursa Uludağ Üniversitesi, otonom araç teknolojileri üzerinde birlikte çalışma fırsatlarını değerlendirdi.

Image

Üniversitemizden bir protokol daha! 

Bursa Uludağ Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliğinin ve uygulamalı eğitim imkanlarının geliştirilmesi adına iş dünyası temsilcileriyle ortak çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi (ÜSİGEM) aracılığıyla metal işleme sektörü

Image

Üniversite Sanayi İşbirliği Protokollerimiz devam ediyor! 

Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarına aralıksız devam eden Bursa Uludağ Üniversitesi, son olarak Barida Makina A.Ş. ile protokol imzaladı. Ortak bilimsel çalışma ve akademik desteğin yer aldığı işbirliği anlaşması sayesinde öğrencilere de staj ve uygulamalı eğitim imkanı sağlanacak.

Image

Üniversitemiz Emek Yağ ile Ar-Ge işbirliği protokolü imzaladı! 

Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye’nin önemli firmalarından Emek Yağ Sanayi A.Ş. ile karşılıklı işbirliği protokolü imzaladı. Kurumlar arasında Ar-Ge esaslı proje ortaklığını başlatacak protokol sayesinde öğrenciler için de yeni staj ve uygulama dersi imkanlarının önü açılacak.

Image

Üniversitemizin Horizon Europe proje başarıları artarak devam ediyor! 

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy koordinatörlüğünde sunulan “Strengthening the Research Capacity of Turkey in Innovative Business Models for the Hospitality Sector (REMODEL)”, başlıklı proje 1.499.828 Euro bütçe ile HORIZON-WIDERA-2021-ACCESS-03-01 çağrısı 

Image

Bursa Uludağ TTO’DA gündem, TÜBİTAK TEYDEB 1505 Projesi! 

TÜBİTAK TEYDEB ’in 1 Milyon TL’lik kısmını desteklediği bütçe üst sınırı olmayan 1505 programı hakkında Bursa Uludağ TTO ev sahipliğinde yapılan bilgilendirme toplantısında, 24 ay geçerli desteğin kapsamı anlatıldı. Bilimsel çıktıların ekonomik fayda sağlayacak yeniliklere dönüştürülmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi 

Image

Üniversitemiz akademisyeni ve ekibinin bir projesine daha TÜBİTAK desteği!

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Esra Karaca’nın yürütücülüğünde hazırlanan “Meşe Mantarı Katkılı Fonksiyonel Poliester İplik Üretimi” projesi TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Image

Üniversitemiz akademisyenlerinin projesine TÜBİTAK 1005 desteği! 

Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Elbek Çubukçu'nun yürütücü olduğu “Aerosol ve Damlacık Temas Riskini Azaltan Yenilikçi Kişisel Koruyucu Donanım: Biyobozunur Burun Maskesi” projesi, TÜBİTAK 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında desteklenmeye

Image

Üniversitemizin 221 akademisyeni “En fazla atıf ve H indeksi” listesinde! 

Uluslararası sıralama kuruluşu "AD Scientific Index"'in Google Scholar açık profillerine göre AD Scientific Index- 2023 "Turkey Top 10.000 Scientists_ Türkiye’nin en başarılı 10.000 akademisyeni" listesi adscientificindex.com adresinde yayınlandı. 

Image

En başarılı bilim insanları listesinde Üniversitemizden 13 akademisyen! 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stanford Üniversitesi’nin 2021 yılındaki verilerden yararlanarak hazırladığı en yüksek sayıda atıf alan bilim insanları listesinde Bursa Uludağ Üniversitesi’nden (BUÜ) 13 akademisyen yer aldı.

Image

Üniversitemiz Akademisyenleri Kendi Geliştirdikleri Tekniği Bilimsel Arenada Sundu! 

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç’ın öncülüğünde geliştirilen ve gözyaşı kanal yaralanmalarında kullanılan cerrahi işlem, uluslararası bilimsel toplantılarda “Kıvanç’s Loop” adıyla sunuldu.

Image

Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı öğrencilerine Karsan desteği! 

Bursa Uludağ Üniversitesi, Karsan Otomotiv firması ile öğrencilerin staj ve uygulama derslerinin yan ısıra akademik ve bilimsel çalışmalar yürütülmesine yönelik geniş kapsamlı bir işbirliği protokolü imzaladı. Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu’nda bu yıl eğitim - öğretime 

Image

Tekstil sektörüne nitelikli personel desteği! 

Bursa Uludağ Üniversitesi, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğinde hayata geçirilen Moda Tasarım Teknolojilerinde Kalıp Geliştirme Eğitim Programı’nın startı verildi. 

Image

TEKNOFEST kazananlarına ve emekçilerine teşekkür belgesi! 

Ağustos ayında gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük teknoloji festivali olarak kabul edilen TEKNOFEST’te bu yıl Bursa Uludağ Üniversitesi rüzgarı esti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, festivalde üniversite adına görev alan akademik ve idari personel

 

 

ULUKOZA 

 

 
Image

Genç Girişimciler TÜBİTAK’tan Aldıkları 450 BİN TL Destekle Tıp Alanında Yerli ve Milli Üretime Katkı Sağlamayı Hedefliyor! 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden mezun olan ve halen öğrenimini devam ettiren 3 genç girişimci, TÜBİTAK’tan 450 bin TL hibe alarak kurduğu şirket ile ithalat oranları yıllık 5 milyar TL’ye ulaşan tıp sektöründe yerli ve milli üretim yapmak için kolları sıvadı. Öğrenciler, ihtiyacın yüzde yüz ithalat ile karşılandığı cerrahi staplerlerin (ameliyat zımbaları) Türkiye’de de yapılabileceğini herkese kanıtlamak istediklerini söyledi.

 
Image

ULUKOZA Girişimcilerin sağlık teknolojisinde geliştirdiği cihaz ile damar yolu açmak kolaylaşacak! 

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludağ TTO) girişimcilerinin iş fikirlerini hayata geçirmesine olanak sağlayan ULUKOZA, sağlık teknolojisi alanında önemli bir girişime vesile oldu. Bursa Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencileri Ahmet Canoğlu ve Emirhan Dereli, ULUKOZA destekleriyle, çok kısa sürede etkin damar yolu açılmasına imkân sağlayan bir proje geliştirdi ve ULUTEK Teknopark’da Fladriw Bilişim Teknoloji A.Ş. kurdular.

 
Image

Üniversitemizde Gerçekleştirilen “Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması” ‘nda ULUKOZA Girişimcimizin KompoRize Firması 3. Oldu! 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) 11.’sini düzenlediği “Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması” (OGTY) finali Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti.

Image

Eksim Venture ile Girişimcimizi Buluşturduk!

2021 başında Eksim Holding tarafından kurulan Eksim Ventures, teknolojinin yenilikçi gücünü ve grubun 35 yıllık tecrübesini akıllı sermaye ile güçlendirerek, potansiyele sahip iş modellerine ve fikirlere destek sağlamaktadır. Eksim Holding bünyesindeki Eksim Ventures, stratejik yatırım grubu olarak

Image

Bursa Yerelinde Çözümün Parçası Olacak Sosyal Girişimler Aranıyor! 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Nilüfer Sosyal Girişimcilik Yarışması” Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. iş birliğiyle gerçekleşiyor.

Image

Techxtile İnovasyon Ligi Başvuruları Başladı! 

Tekstilde inovasyonun artması ve inovasyona yatırım yapan firmaların teşvik edilmesi amacıyla her yıl düzenlediğimiz TechXtile İnovasyon Ligi başvurularımız başladı. TechXtile Platformu kapsamında, Kurumlarda yapılan yenilikçi uygulamaların yarıştığı 

 
 
Image
 

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ
Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi
AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa

E-Posta: butto@uludag.edu.tr
E-Posta: info@bursauludagtto.com

Tel: 0224 280 85 70     Fax: 0224 280 85 71